A szelet is, a Zetét is legyőztük

A Videoton FC-Felcsút U17 és U19 egyaránt "viharos" bajnokin nyert 2-1-re a ZTE Akadémia ellen.


Viharos szél nehezítette a csapatok dolgát a Sóstói Stadionban, a városunkat tépázó orkán nem teremtett ideális feltételeket az U17-es bajnokin. A Vidi U17 jól kezdett, a 14. percben egy letámadásból labdát szereztünk, majd ebből az akcióból egy jogos tizenegyeshez jutottunk, melyet Vas Ádám értékesített. Az előnyünk azonban csak 10 percig tartott, a ZTE is kapott egy büntetőt, melyet kapusunk, Spandler Mátyás ugyan védett, ám a kipattanó utáni ismétlés, számunkra szerencsétlen körülmények között, Vas Bálintot érintve a hálóba került. Térfélcsere után széllel szemben is remek játékot mutatott be Vajda Gusztáv együttese, sorra vezettük veszélyes akcióinkat, míg a zalaiak kevés lehetőséget tudtak kidolgozni. A 70. percben aztán eldöntöttük a meccset, Magda Máté beadását Dombi Dániel fejelte a kapuba, csapatunk ezzel a góllal 2-1-re nyert a ZTE Akadémia ellen.

Vajda Gusztáv, a Videoton FC-Felcsút U17 edzője: A győzelemhez és a második félidőben mutatott játékhoz gratulálok a csapatnak! Az első játékrészben még nehezen találtuk a saját ritmusunkat, de a térfélcsere után széllel szemben is veszélyesebbek voltunk ellenfelünknél, megérdemeltük a három pontot.

A találkozó jegyzőkönyvét itt tekinthetik meg.

Videoton FC-Felcsút U19 - ZTE Akadémia U19 2-1 (0-1)
Kiegyenlített játékot hozott az U19-es bajnoki első 45 perce, a két csapat között mindössze egy különbség mutatkozott, ez azonban meghatározta az eredményt: míg fiataljaink csak kapufáig jutottak, addig a ZTE gólra váltotta legnagyobb helyzetét. Fordulás után aztán egyértelműen fölénybe kerültek Disztl László tanítványai, sorra futottak a veszélyes akciók, a siker pedig nem is maradt el, csapatunk megfordította a meccset. A 67. percben Kleinheisler László passzából Herczeg Simon egyenlített, majd a 84. minutumban újra Kleinheisler volt az előkészítő, beadását Gubacsi Ákos fejelte a hálóba, csapatunk ezzel egy hosszú nyeretlenségi széria végére tett pontot.

Disztl László, a Videoton FC-Felcsút U19 edzője: Számunkra nagyon fontos olt, hogy megnyerjük ezt a meccset, remélem, lendületet ad a fiúknak a siker. Az első félidőben sikerült kilesnünk a zalaiak gyenge pontjait, és ezeket ki is tudtuk használni a második félidőben.

A találkozó jegyzőkönyvét itt tekinthetik meg.

Szerző: Németh Zoltán