SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

A Magyar Kupa-döntő előtti sajtótájékoztató részletei

A szombati finálét megelőzően a két érdekelt csapat vezetőedzője, Marko Nikolics és Supka Attila, illetve Juhász Roland és Gazdag Dániel nyilatkoztak.

A MOL Vidi FC május 25-én, szombaton este 19:30-as kezdettel zárja a 2018-19-es idényét, együttesünk ellenfele a Budapest Honvéd gárdája lesz, a tét pedig a Magyar Kupa-elsőség. Ahogyan az az ehhez hasonló jelentőséggel bíró mérkőzések előtt lenni szokott, a két vezetőedző, illetve a két csapat egy-egy játékosa az összecsapást megelőző napon sajtótájékoztatón vett részt.

Marko Nikolics, a MOL Vidi FC vezetőedzője:

"Nagy mérkőzés lesz ez számunkra és az egész klub számára, hiszen ezt megelőzően csak egyszer nyertük meg a Magyar Kupát a történelmünk során. Igyekszünk megkoronázni az idényt, hiszen összességében elmondható, hogy sikeres szezonon vagyunk túl az Európa Liga-csoportkörrel és az ezüstéremmel. Úgy készültünk a találkozóra, mint nyáron és ősszel a nemzetközi kupameccseinkre és reményeink szerint ez a pályán meg is mutatkozik majd. Ellenfelünk remek együttes, kellemetlen ellenfelet jelentenek, különösen az ehhez hasonló, egymérkőzéses párharcok során. Bár karrierem során nyertem már meg néhány kupasorozatot, ezt egyelőre nem sikerült, míg Supka Attila kollégámnak már igen, így személy szerint én is éhesebb vagyok erre a sikerre. Örömteli, hogy sikerült végre kiegyezni a szurkolói csoportunkkal és várjuk őket a fináléra, ahol remek hangulatra van kilátás. Jó volna közel telt ház előtt szerepelni a Groupama Arénában!" - fogalmazott Marko Nikolics.

Supka Attila, a Budapest Honvéd FC vezetőedzője:

"Teljesen másképpen készültünk erre a mérkőzésre, mint a korábbiakra, legalábbis abból a szempontból, hogy a bajnokságnak már vége van, elértük a kitűzött célt, azaz a nemzetközi porondot. A következő cél, hogy a kupadöntőben is eredményesek tudjunk lenni. Kispesti múltam során nyertem már Magyar Kupát a csapattal és a héten azért dolgoztunk a játékosokkal, hogy ezt ismét átélhessük. Ami az összeállítást illeti, amennyiben Horváth András játékra alkalmas lesz, ő áll majd a kapuban, de ezt illetően egyelőre nem szeretném kiteregetni a kártyáimat. Bízom benne, hogy szombaton sikerül majd olyan teljesítménnyel előrukkolni, hogy a miénk legyen a trófea!" - nyilatkozta Supka Attila.

A két vezetőedző után két labdarúgótól is kérdezhettek a sajtó képviselői.

Juhász Roland, a MOL Vidi FC csapatkapitánya:

"Négy mérkőzéssel az idény vége előtt eldőlt, hogy a 2. helyen zárjuk a 2018-19-es bajnoki évadot, de a heti ritmusunk ennek ellenére keveset változott, hiszen tudtuk, hogy május 25-én kupadöntőt fogunk játszani. Bár ez lesz az 50. mérkőzésem az idényben, ez abszolút nem zavar, hiszen egész pályafutásom során folyamatosan sok meccsen játszottam, volt olyan is, hogy 60 fölött volt a szám. Nem érzem magam fáradtnak még 36 évesen sem, ha ennek bármi jele feltűnne, azonnal abbahagynám a futballt. Jövőre is ugyanúgy a pályán leszek és reményeim szerint hasonló mérkőzésszámról beszélgethetünk. Igaz, hogy a jelenlegi szezon során háromból háromszor megvertük a Honvédot, de hiba lenne azokból a meccsekből kiindulni, ráadásul én személy szerint nem is igazán szeretek foglalkozni a múlttal. Ahogyan a vezetőedzőnk is fogalmazott, eddig egyszer sikerült elhódítani a Magyar Kupát a Vidi történelmében, ezt a számot szeretnénk most megduplázni. Az elmúlt egy naptári év remekül sikerült, hiszen előbb megnyertük a bajnokságot, majd az EL-csoportkörben is szerepeltünk, most pedig az MK-sikerrel feltehetjük az i-re a pontot" - monta Juhász Roland.

A sajtótájékoztató közben Sipos Jenő, az MLSZ kommunikációs igazgatója bejelentette, hogy a 2018-19-es évadtól kezdve minden idényben két kupát kap a sorozat nyertese: az egyik a hagyományos vándorserleg, a másik pedig annak méretarányos mása lesz, melyet meg is tarthatnak majd a győztesek. Csapatkapitányunk erre így reagált:

"Éppen a héten jártunk a csapattal az új stadionunkban kialakított Vidi Múzeumban, ott már láttunk néhány szép serleget, úgyhogy ezt szívesen hazavinném! A viccet félretéve, azt gondolom, jó helye lenne ennek is a többi között."

Gazdag Dániel, a Budapest Honvéd FC középpályása:

"A heti ritmus az eddigiekhez hasonló volt. A Vidi ellen mindig rangadót játszunk, nem lesz ez másképpen most sem. Sajnos a bajnokságban háromszor alulmaradtunk velük szemben, úgyhogy ez most egy kiváló alkalom lesz a visszavágásra. Szeretnénk revansot venni és elhódítani a serleget!" - fogalmazott.

Szerző: Guber Péter

Fotó: molvidi.hu