ELLENFÉL-LES

A jelenlegi szezonban még veretlen Ferencvárossal játszunk vasárnap

Az NB I legértékesebb keretével rendelkező FTC a legutóbbi fordulóban a Haladást győzte le.

Az FK Partizan elleni EL-visszavágót követően ismét magyar bajnokit játszik csapatunk, a rivális pedig ezúttal a Ferencváros lesz. A zöld-fehérek elleni mérkőzés minden idényben hagyományosan a legnagyobb összecsapások közé tartozik és a különbség a két csapat között most is minimális: a Fradi csak egy ponttal és egy helyezéssel marad el a Videoton FC-től a tabellán.

Az összképhez hozzátartozik, hogy ellenfelünk már hat, azaz hozzánk képest eggyel több bajnokin van túl 2017-18-ban, hiszen amíg a Vidi a belgrádi EL-meccs és az augusztus 20-i állami ünnep miatt nem tudott pályára lépni a 6. fordulóban, addig a zöld-fehérek épp azon a napon tették meg ezt, amikor csapatunk 0-0-t játszott az FK Partizannal. A Fradi egyelőre veretlen, két győzelem mellett négy döntetlent értek el és szélsőjük, Varga Roland 5 találattal holtversenyben vezeti az OTP Bank Liga góllövőlistáját. Legutóbb a Haladáson kerekedtek felül 2-0-lal, de az első 2017-18-as Derbire is sor került már (2-2), két olyan együttessel pedig döntetlent játszottak, amelyet a Vidi legyőzött (Puskás Akadémia és DVSC).

Az eddigi öt, teljesen lezárult forduló InStat-értékei alapján a liga legjobb balszélsője a ferencvárosi Amadou Moutari.

Keretük összértéke a transfermarkt.de portál szerint az élvonal legmagasabbja, 12,65 millió euró (együttesünké 12,25 millió), amelyet jelentős mértékben köszönhetnek nyári igazolásaiknak: Bőle Lukácsot 800 ezer euróra, Rui Pedrót 1 millió euróra, Otigba Kennethet 1,3 millió euróra, Marcos Pedrosót 900 ezer euróra, Priskin Tamást 550 ezer euróra, míg Fernando Gorriaránt 1,1 millió euróra becsüli a weboldal.

A távozók oldalán ezzel szemben a többé-kevésbé rendszeres pályára lépők közül csak Emir Dilaver, Michal Nalepa, Oliver Hüsing, Marko Djuricin, Szung-Vun Riu, Kleinheisler László és Radó András nevét találjuk, közülük többen csak kölcsönben szerepeltek a csapatnál.

A Ferencváros legutóbbi bajnokiján sérülés miatt kellett lecserélni Leandrót, Fernando Gorriaránt és Lovrencsics Balázst is; míg Gera Zoltán, Hajnal Tamás és Bőle Lukács hosszabb ideje nem lépett pályára.

Szerző: Guber Péter

Fotó: vidi.hu

További hírek