UTÁNPÓTLÁS

A DVSC-t is legyőzte, így élre állt a Vidi U14

Hátrányból felállva, meggyőző játékkal nyert fontos rangadót remekül szereplő utánpótlás-csapatunk.

Bár legutóbb október 21-én (!) hullajtott el pontokat az U14-es bajnokságban a Videoton FC korosztályos csapata, a tabellán március végéig még vesztett pontok tekintetében sem vezetett. Később szinte folyamatosan eggyel kevesebb mérkőzést játszottak a fiatalok, mint a legfőbb rivális Puskás Akadémia, ezért hivatalosan második helyen álltak. Ez néhány nap erejéig most biztosan megváltozott, hiszen kedden kora délután a 28. fordulóból előrehozott összecsapáson csapatunk legyőzte a harmadik helyen álló DVSC együttesét, így két pont előnnyel élre állt.

A találkozó nem kezdődött jól a mieink számára, hiszen néhány debreceni lehetőséget követően a 11. percben végül a vezetés is a Lokié lett: egy szöglet utáni kavarodás végén Virág Tamás emelt szépen a tömeg fölött a sarokba (0-1).

A gól felrázta a Vidit és ezt követően a maradék mintegy 70 percben fojtogatóvá vált fölényünk. Több helyzet is kimaradt, illetve Kovács Róbert játékvezető Szatmári István asszisztens jelzésére egy gólunkat is érvénytelenítette, a 34. minutumban viszont megtört a jég.

Menyhárt Zsombor szerzett labdát a félpálya közelében egy védőtől és óriási sprintbe kezdett. Gyönyörű csellel húzott befelé, majd bal lábbal, mintegy 12 méterről a jobb alsóba helyezett (1-1).

A második félidő ott folytatódott, ahol az előző véget ért, így benne volt a levegőben, hogy átveszi a vezetést csapatunk. Erre végül az 55. percben került sor, amikor Horváth Hunor esett el a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig a tizenegyespontra mutatott. A sértett magabiztosan lőtt a kapu közepébe (2-1).

A vendégek nem tudtak váltani, kibontakozni, így elsősorban nem a játék képe, hanem az eredmény szorossága miatt volt izgulnivalója a kilátogató mintegy 100 főnek. Már-már úgy nézett ki, hogy 2-1 lesz a vége, amikor a meccs utolsó momentumaként egy szögletet követően Fiáth Bence lőtt a debreceni kapuba, kialakítva a 3-1-es végeredményt.

A Vidi U14 13 pontosra növelte előnyét a DVSC-vel szemben és 2 ponttal áll a PFLA előtt, a hétvégén viszont riválisaival ellentétben nem játszik, így könnyen lehet, hogy a következő, jövő keddi (6. Haladás elleni) összecsapást már ismét második helyről kezdik Petres Márkék. A 17. fordulóból elhalasztott ETO elleni találkozóra május 23-án kerül sor, ezt követően egyenlítődhetnek ki a mérkőzésszámok.

Szerző: Guber Péter

Fotó: vidi.hu

További hírek