ELLENFÉL-LES

A döntetlenkirály Újpesthez látogatunk

A lila-fehérek bajnoki meccseinek 40 százaléka pontosztozkodással végződött ebben a szezonban. Mi már kétszer legyőztük őket.

Az Újpest FC 30 forduló után a tabella hetedik helyén áll kilenc győzelemmel, tizenkét döntetlennel (ez a legtöbb a mezőnyben) és kilenc vereséggel. 45 gólt szereztek és ugyanennyit kaptak, legeredményesebb játékosuk Enis Bardhi, aki tizenegyszer talált be eddig az ellenfelek hálójába. Februárban térhetett vissza Nebojsa Vignjevics együttese a Szusza Ferenc Stadionba (előtte Kecskeméten, illetve az Illovszky Stadionban játszották hazai meccseiket), azonban még nem sikerült nyerniük otthon tavasszal, háromszor ikszeltek és kétszer kikaptak. Az egész szezont tekintve is mindössze háromszor szerezték meg mindhárom bajnoki pontot, amikor ők voltak a pályaválasztók.

Nem csak a bajnoki címért folyik rendkívül izgalmas csata, hanem a kiesés elkerüléséért is, a liláknak jelen pillanatban négy pont előnyük van a tizenegyedik MTK-val szemben, így biztosak lehetünk benne, hogy nem vár ránk egyszerű mérkőzés.

A 2016-2017-es idényben kétszer találkoztunk már az Újpesttel, szeptemberben 4-3-ra győztünk idegenben, februárban 5-1-re diadalmaskodtunk Felcsúton. Érdekesség, hogy csapatunk balhátvédje, Stopira mindkét találkozón betalált.

A legutóbbi fordulóban 1-0-s vereséget szenvedtek a fővárosiak Debrecenben, akkor a következő játékosok jutottak szóhoz: Banai, Heris, Kálnoki Kis, Windecker, Bardhi, Balogh, Mohl, Andric (Hazard), Diarra, Balázs (Perovic), Szűcs.

Szerző: Vidi.hu

Fotó: vidi.hu

További hírek