ELLENFÉL-LES

A dobogós helyen álló Mezőkövesdhez látogatunk

Vasárnapi ellenfelünk maradt legtovább hibátlan a 2017-18-as idényben.

Az Európa Liga csütörtök esti meccsének, majd a pénteki sorsolásnak az izgalmai után folytatódik az élet az OTP Bank Ligában is. Együttesünk a 4. fordulóban, vasárnap este 20 órakor Mezőkövesden lép pályára.

Vasárnapi ellenfelünk először 2013-ban jutott fel az élvonalba, majd azonnal kiesett és 2016-ban került vissza újra. Ennek megfelelően közös futballtörténelmünk nem túl hosszú, mindössze ötmeccses, két győzelem és két döntetlen mellett egyszer szenvedtünk vereséget tőlük, viszont Mezőkövesden még nem sikerült nyernünk. A négy labdarúgó közül, aki a Zsóry színeiben valaha betalált a Vidi ellen (Melczer, Strestík, Kink, Molnár G.), jelenleg egyedül a cseh-magyar Marek Strestík található a keretben.

A matyóföldiek a találkozót a harmadik helyről várják, de két fordulót követően még az élen álltak, köszönhetően annak, hogy első két mérkőzésüket megnyerték. Az első körben Gohér és Hudák találataival 2-1-re győztek Debrecenben, majd 2-0-s hátrányból felállva Veszelinovics, Baracskai és Strestík góljaival 3-2-re megverték a Paksot, így egyedüli hibátlan mérlegű csapatként elsők voltak. A harmadik forduló már nem sikerült ilyen jól a számukra, hiszen a Groupama Arénában 5-0-s vereséget szenvedtek a Ferencvárostól és két hellyel lejjebb kerültek a tabellán.

Az elmúlt hetekben sérülés miatt elveszítették Lazar Veszelinovicsot és Novák Csanádot is, utóbbit műteni kellett, így biztosan nem áll majd Radványi Miklós vezetőedző rendelkezésére. Eltiltás miatt senki nem hagyja ki a meccset a Mezőkövesdnél.

Keretük értékét jelenleg 5 millió euróra taksálja a transfermarkt.de, a nyáron pedig jelentősnek nevezhető játékosmozgás zajlott a klubnál. A 2016-17-ben komolyabb szerepet kapók közül távozott Bacelic-Grgic, Pauljevics, Vági, Sós, Kink, Dinjar, Molnár G., Diallo, Balogh B., Orosz és Egerszegi, pótlásukra pedig szintén szép számmal érkeztek. Csirmaz István, Paul Keita, Cseri Tamás, Pillár Róbert, Koszta Márk, Jakub Brasen, Szalai Attila és Vadnai Dániel egyaránt pályára léptek már az OTP Bank Liga első három fordulójában.

Az egykor a Vidiben futballozó labdarúgók közül jelenleg Tomas Tujvel, Lázár Pál és Baracskai Roland erősíti a Mezőkövesd-Zsóry FC-t.

Szerző: Guber Péter

Fotó: vidi.hu

További hírek