STÁB

20 év után távozik a Vidi csapatorvosa, dr. Kovács Tibor

Az első csapat stábjának egyik legtapasztaltabb tagja búcsúzik.

A Székesfehérváron évtizedek óta háziorvosként praktizáló dr. Kovács Tibor húsz évvel ezelőtt, 2003-ban, az akkori vezetőedző, Csertői Aurél hívására kezdett a Videoton csapata mellett csapatorvosként dolgozni. Néhány évet leszámítva végig az első csapat mellett dolgozott, így a klub valamennyi sikerének részese volt. 2006-ban bajnoki bronzérmet és Magyar Kupát ünnepelhetett a Vidivel. 2008 és 2011 között az NB II-es csapatunk mellett dolgozott, 2011 év elején azonban már ismét az NB I-es játékosok egészségéért felelt, így tagja volt az első bajnokcsapatunk stábjának is, ahogy később a 2012-es EL-menetelésünknek is részese volt, a két újabb bajnoki cím mellett (2015 és 2018) pedig összesen öt alkalommal ünnepelhetett bajnoki ezüstérmet, két Szuperkupa-győzelmet, két Ligakupa-győzelmet, 2018-ban ismét a nemzetközi kupában vett részt a Vidi egészségügyi stábtagjaként, 2019-ben pedig Magyar Kupát nyert.

Mint később kiderült, ez a négy évvel ezelőtti siker volt az utolsó trófea, amit a Vidi csapatorvosaként ünnepelhetett, 2023. október 1-jétől ugyanis dr. Kovács Tibor távozik klubunktól, a jövőben a Vidi csapatorvosaként pedig az a dr. Kovács Tibor Dávid dolgozik majd (a névrokonság csak a véletlen műve), aki 2021 nyara óta már folyamatosan segíti az első csapat munkáját.

"A Vidi mindig is több volt számomra, mint egy munkahely. 1972-ben kerültem Székesfehérvárra, s mivel a fiatalságomat már itt töltöttem, fehérvárinak vallom magam, a Vidi pedig mindig is a kedvenc csapatom volt, hiszen gyerekként láttam játszani az 1970-es évekbeli bajnokaspiráns csapatot, amelyik elnyerte a vidék legjobbja címet is, később, egyetemistaként pedig végig kísértem a ’84-85-ös UEFA menetelést. Az elmúlt 20 évben pedig testközelből láthattam, élhettem át a klub legsikeresebb korszakát. Tény, hogy most kisebb hullámvölgyben van a csapat és lehet, hogy kicsit hosszabb időre lesz szükség, de biztos vagyok benne, hogy a korábbi sikerekhez hasonlót újra átélhetnek majd a szurkolók. Mindenkinek, akivel az elmúlt két évtizedben együtt dolgoztam a klubnál, nagyon köszönök mindent, büszkeséggel tölt el az, hogy a Vidi csapatorvosa lehettem. Tudom, hogy a szurkolóknak ez most egy nehezebb időszak, de arra biztatok mindenkit, hogy továbbra is maradjanak a csapat mellett és szurkoljanak hétről hétre a Vidinek" - fogalmazott honlapunknak dr. Kovács Tibor.

Dr. Kovács Tibornak köszönjük az elmúlt két évtizedben a Vidiért végzett áldozatos munkáját, további pályafutásához pedig sok sikert és jó egészséget kívánunk!

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek