TUDÓSÍTÁS

2-0-ra győztünk Kaposváron

Milanov és Futács góljaival győztünk, a hazaiak a 22. perctől emberhátrányban játszottak.

Hat év után látogattunk ismét Kaposvárra

Szombat este hat év után lépett csapatunk ismét NB I-es mérkőzésen pályára a Rákóczi stadionjában. 2013. november 2-án játszottunk ugyanis utoljára Kaposváron élvonalbeli találkozót és akkor 1-0-ás vereséget szenvedtünk. A hazaiak győztes gólját az a Waltner Róbert szerezte, akinek vezetésével két év alatt az NB III-ból az NB I-e jutott a Kaposvár és aki Disztl Lászlóval közösen a mai napig felel a csapat szakmai munkájáért. Egy évvel korábban, 2012 novemberében nyertünk itt utoljára Nemanja Nikolics duplájával. 

Juhász Rolandra továbbra sem számíthatott Marko Nikolics, rajta kívül Kovács István sem lehetett ott a keretben, válogatott középpályásunk ugyanis a ZTE elleni bajnokin rúgást kapott a térdére, emiatt a héten kezeléseken vett részt. Visszatért viszont a kezdőbe Stopira, aki a kapitányi karszalagot is megkapta Juhász Roland távollétében.

I. félidő: Korai Vidi-gól, és hazai piros lap a 22. percben

Balhátvédünk a harmadik percben remek labdával ugratta ki Petrjakot, aki betör a 16-oson belülre, ott pedig Nagy buktatta őt. A megítélt 11-est Milanov higgadtan értékesítette (0-1).

A 10. percben hazai helyzetet jegyezhettünk fel, Csiki kapott szép labdát, becsapta Rust, majd 17 méterről kapura lőtt, Kovácsik védett. Tíz perccel később egy gyors kontra végén Nego került ziccerbe, közeli, nem túl erős lövését védte a kaposvári kapus. A 22. minutumban megfogyatkoztak a hazaiak miután Pogacsics kapus kézzel ért labdába a 16-oson kívül. A 28. percben Petrjak egy bombaerős lövéssel tesztelte a kaposvári cserekapust, Slakta nagy bravúrral védett. 

A 32. percben egy kaposvári szabadrúgást követően Nagy Tamás fejelt 8 méterről, éles szögből alig kapu mellé, majd a túloldalon Nego kapáslövése kerülte el nem sokkal a hazai kaput. A félidő utolsó momentumaként ismét Nego került nagy helyzetbe, néhány méterről azonban mellé lőtt. 

II. félidő: Futács góljával magabiztossá tettük a győzelmünket

Jól kezdtük a második játékrészt is, az 53. percben Futács szerzett labdát a hazai térfél közepén, majd egyedül vezette azt kapura, öt méterről pedig higgadtan értékesítette a ziccert (0-2). Az 55. percben Elek sérült meg és bicegve hagyta el a pályát, helyére Hadzic állt be. (Dr. Kovács Tibor csapatorvos tájékoztatása szerint középpályásunk combizomsérülést szenvedett, bővebb információt a vizsgálatok után tudunk adni.)

A Kaposvár tíz emberrel is próbálkozott, a 65. percben Csiki lövése szállt jócskán kapu fölé, majd a 79. percben a nem sokkal korábban csereként pályára lépő Nagy Richárd fejelt 11 méterről kapura, Kovácsik védett. A mieink birtokolták többet a labdát, de igazán nagy gólhelyzetet nem tudtunk kialakítani a 87. percig. Ekkor Pantics szép csellel tört be a 16-oson belülre, majd Nikolovot hozta játékba, aki 16-ról kapura lőtt, Slakta nagyot védett. 

2-0-ra győztünk Kaposváron, így továbbra is vezetjük az OTP Bank Ligát. Tétmérkőzésen legközelebb a Puskás Akadémia ellen lépünk pályára november 23-án, a MOL Aréna Sóstóban.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek