"Esélyesek vagyunk mindhárom trófeára"

Walter Lee az egyik legtöbbet játszó játékos volt a téli felkészülés során. A csapat formája szerinte optimizmusra ad okot.

Walter Lee idén minden mérkőzésünkön pályára lépett, a legtöbbször kezdőként. A társak igen sokszor keresik a labdával a fürge spanyol fiút, aki sokszor akár 2-3 védőt is leráz magáról, hogy helyzetbe hozza a többieket.

Nagyon örülök, hogy ilyen sok meccset játszottunk az elmúlt bő egy hónapban. Az pedig még jobb, hogy komoly ellenfelek ellen léphettünk pályára, hiszen az ilyen komoly csapatok teljesítménye nagyon húz minket. Ilyenkor mindent ki kell adnunk magunkból, és pont ez a legjobb módja annak, hogy fejlődjünk.

Mennyire volt nehéz vagy könnyű - aránylag kistermetű játékosként - a nagydarab ukrán és orosz focisták ellen játszani?
Az előny nem termet kérdése, hanem azé, hogy kinél van a labda. Szerintem megálltuk a helyünket, bár nekem - személy szerint - azért nehezebb dolgom volt a nálam sokkal magasabb és nehezebb játékosok ellen. Ugyanakkor ezekből a helyzetekből elég sokat lehet tanulni.

Te hogy érzed, mennyit fejlődött a csapat az év eleje óta?
Szerintem nagyon sokat. Ha valaki megnézné a tavalyi utolsó meccsünket és az idei utolsót, akkor szerintem még akkor is komoly különbséget látna, ha nem egy óriási fociszakértő. Kollektíven és egyénileg is sokat fejlődtünk, és egyre jobban összhangban van az egész csapat a pályán is. Ez nagyon fontos!

Több új játékos is érkezett a télen. Te leginkább a csatárokkal kell, hogy együttműködj a pályán. Perics és Torghelle is új játékos a csapatban. Hogy érzed, velük mennyire érted meg magad a pályán?
Azt hiszem, ebben is sokat javultunk a spanyol- és a törökországi edzőtábor során. Persze van még mit javítanunk, hiszen mindig van hova fejlődni, de szerintem jól beilleszkedtek mindketten. A teljes harmóniához persze még kell egy kis idő, de ne felejtsük el, hogy Sándor még csak bő egy hónapja van velünk, Milan pedig még kevesebb ideje. Azonban már most látszik, hogy hamarosan teljes lesz az összhang.

Az őszi szezonban már minden magyar csapatot láttál. Az ellenfelek ismeretében mire számítasz tavasszal?
Komoly, jó csapatokkal kell felvennünk a versenyt. Ugyanakkor úgy érzem, vagyunk annyira jók, hogy ez ne okozzon gondot, ráadásul a tavaszi sorsolás is nekünk kedvez. Szerintem esélyünk van mindhárom trófea megszerzésére, mert nagyon jó a csapatunk, és folyamatosan fejlődünk. Az persze biztos, hogy nem lesz könnyű dolgunk, de reális esélyünk van rá.

Maggaddal szemben mik az elvárásaid?
Remélem, minél több gólt lövök majd, de persze a legfontosabb, hogy nyerjen a csapat. Ha ehhez "csak" gólpasszokkal vagy jó játékkal tudok hozzájárulni, akkor is teljesen boldog leszek.

Szerző: Szabó Gergő

További hírek