"Az egész csapat nagyon várja már a hétfői EL-sorsolást"

Vajon van olyan csapat a lehetséges ellenfelek között, amelyiket mindenképp elkerülné gólvágó csatárunk?

Hétfőn délután 14.30-kor tartják az Európa Liga második selejtezőkörének a sorsolását, melyben mi is érdekeltek vagyunk. A szurkolókhoz hasonlóan ti is várjátok már a hétfő délutánt?
Azt hiszem, az egész csapat nevében mondhatom, hogy igen. A célunk az, és ezért dolgozunk ilyen keményen itt az edzőtáborban is nap mint nap, hogy bejussunk az Európa Ligába. Persze tisztában vagyunk azzal, hogy nagyon nehéz a csoportkörig vezető út, és nem is tekintünk előrébb a következő feladatunknál.

A lehetséges ellenfelek között van olyan csapat akit nagyon szeretnétek megkapni ellenfélnek, vagy olyan, akit mindenképp el szeretnétek kerülni?
Ezzel a kérdéssel nem foglalkozunk, a céljaink szempontjából mindegy, hogy ki lesz az ellenfelünk, nekünk egy dolgunk van: a pályán a maximumot nyújtva kiharcolni a továbbjutást. Egy dolog miatt azonban örülnék, ha olyan ellenfelet kapnánk, akik itt vannak a közelben. Ebben az esetben ugyanis lelkes szurkolóink minél nagyobb létszámban tudnának elkísérni bennünket, ahogy tették azt az elmúlt két évben is.


Nagy jelentősége szerintem nincs, persze azért szerencsésebb dolog a visszavágót hazai pályán játszani. Mi már most úgy készülünk, hogy tudjuk, ez a párharc 180 percig tart majd, ennyi idő áll rendelkezésünkre, hogy kiharcoljuk a továbbjutást. Biztos vagyok abban, hogy akár az első meccset, akár a visszavágót játsszuk majd hazai pályán, számíthatunk a szurkolóink segítségére, és ugyanez igaz az idegenbeli meccsre is. Azért is jó, hogy ismét pályára léphetünk a nemzetközi porondon, mert így lehetőségünk lesz arra, hogy megtudjuk, hol is járunk a nemzetközi szinthez képest, akár csapat szinten, akár egyénileg. Szeretnénk minél több nemzetközi tétmeccset megnyerni, ezzel is örömet okozva szurkolóinknak. Előtte azonban még egy fontos feladat vár ránk, hiszen július 11-én hazai pályán játszunk a Szuperkupáért a DVSC ellen, és ezt a kupát - akár csak tavaly - idén is szeretnénk megnyerni.

Végezetül áruld el, mit fogsz csinálni hétfőn délután 14.30-kor?
Még a jövő heti programot nem kaptuk meg, de ezen a héten délelőtt és késő délután vezényelt nekünk edzéseket Paulo Sousa, és gondolom így lesz ez jövő héten is. Ebben az esetben pedig természetesen a csapattársaimmal együtt a számítógép előtt fogunk ülni, és a Vidi honlapon követjük nyomon az Európa Liga sorsolásának élő közvetítését.

Szerző: Wéninger Ákos