Young Vidi trio help the U21 to success

Andras Gosztonyi, Roland Szolnoki and Istvan Kovacs all played a part in the win over Turkey

"We managed to beat a very good Turkish side at the Sostoi stadium. We carried out what we had planned tacticaly, both in defending and when we attacked. It was a real battle out there and we picked up a well deserved win. I am delighted that I scored the winning goal, and it was even more special that I did this on our home pitch. Looking back on my goal, I remember that after I had received the ball, I tried to trick their keeper with a dummy shot, but he remained standing and closed down the angle well. I could see that I could not hit the ball, and there was only one possibility remaining. That was to try and chip the ball over the keeper. I am delighted that I managed to choose the better option, but the win is down to the whole team, as everyone played their own part."

"Úgy éreztem a mérkőzés alatt, hogy a törökök egy kicsit többet birtokolják a labdát. Volt egy időszak, amikor elég nagy nyomást helyeztek ránk, azonban sikerült végig fegyelmezetten játszanunk. Nagyon örülünk, hogy sikerült megszereznünk az első győzelmet a csoportban, ráadásul egy nagyszerű ellenfél ellen. Szerintem legalább akkora iram volt a meccsen, mint egy NB I-es bajnokin. Ellenfelünket nagyon labdabiztos, technikás játékosok alkották, akik rendkívül gyorsak is. Ez az este nagyon fontos volt a magyar válogatott szempontjából, hiszen nem csak mi, hanem a felnőtt válogatott is nyerni tudott, de legalább ilyen fontos ez a Vidi szempontjából is, hiszen mindkét válogatottban Vidi-játékos rúgta a győztes gólt. A csehek elleni mérkőzés végét közösen néztük meg a csapattal, Gyurma nem akármilyen góllal mutatkozott be a felnőtt nemzeti tizenegyben. Ez számomra is egy nagyszerű élmény, hogy egy velem egyidős csapattársam megkapta a lehetőséget, és élni is tudott vele. Szerintem mindez azt is bizonyítja, hogy kitűnő szakmai munka zajlik a Vidinél."

"Ez volt a második mérkőzésem a sorozatban, amin pályára léphettem. Úgy érzem, végig egyenrangú ellenfelei voltunk a törököknek, sőt az első félidőben több nagy helyzetünk is volt, amiből akár gólt is szerezhettünk volna. A győzelem igazi csapatmunka volt, amit úgy gondolom, hogy megérdemeltünk, mert nagyon sokat tettünk érte. A korábbi mérkőzéseken sajnos nem sikerült még nyernünk, de ez a győzelem adhat számunkra annyi erőt, hogy a keddi idegenbeli meccsünket is megnyerjük Lichtenstein otthonában. Sajnos azon a találkozón nem léphetek majd pályára, mert begyűjtöttem a második sárgámat is, ezt követően pedig automatikusan egymeccses eltiltás jár ebben a sorozatban. Azonban bízom a csapatban, a srácok képesek lesznek megnyerni a következő mérkőzést is."

Nézze meg exkluzív képgalériánkat az U21-es válogatott mérkőzésről a Facebookon!

Author: David Rechnitzer