Videoton FC - Hapoel Ra'anana 1-1 (1-1)

Felkészülési mérkőzésen döntetlent játszottunk.

Felkészülési mérkőzés

Videoton FC - Hapoel Ra'anana 1-1 (1-1)
Gólszerző: Vujovics (6') ill. Ziv (33')

Videoton FC: Pajovics (Somodi 46') - Margitics, Papucsek (Macsicza 46'), Jankovics, Hidvégi - Szolnoki (Farkas V. 42'), Szakály, U. Nikolics (Soós 60'), Ponczók (Babos 46') - Vujovics (Elek B. 73'), Lencse (Máté 55')

Izraeli ellenfelünk a múlt héten két edzőmeccset is játszott Magyarországon. A Gyirmót ellen 1-1-es döntetlent értek el, míg a Vácot 5-1-re verték meg. Az elmúlt hetek időjárásához képest óriási hőségben (33 fok) kezdődött délután 17 órakor, Felcsúton a mérkőzés.

A mai edzőmeccsen debütált nálunk a Nike új labdája. Hétvégén már ezzel játszunk a DVTK ellen is.

Korán, már a 6. percben megszereztük a vezetést egy szép akció végén. Ponczók játszotta magát tisztára szép cselekkel, majd az ellenfél 16-osának a sarkáról adott középre, az érkező Vujovics pedig 6 méterről nem hibázott. A gól után mindkét csapat előtt sok gólszerzési lehetőség adódott, a 30. percben például Hidvégi lőtt hatalmas kapufát 15 méterről.
Pár perccel később, egy szép szabadrúgás-kombinációt követően sikerült egyenlíteniük az izraelieknek.
A 42. percben Szolnoki lépett rosszul, és aláfordult a bokája, hordágyon kellett az öltözőbe vinni, később pedig mentővel szállították kórházba. Az első diagnózis szerint bokaszalag-szakadása van, természetesen, amint többet tudunk "Szoszo" állapotáról, honlapunkon beszámolunk róla.

Fordulás után már nem a játék, hanem a küzdelem dominált. Ellenfelünk egyre több kemény belépővel próbálta megakadályozni támadásainkat. Ennek is köszönhető, hogy a második félidőben nem is alakult ki egyik kapu előtt sem gólhelyzet. A 80. percben, egy durva szabálytalanságot követően, az egyik izraeli játékost állította ki a játékvezető, de természetesen helyére beállhatott egy cserejátékos, hiszen ez csupán egy edzőmeccs volt.

:
"Ezen a meccsen nem az eredmény volt az elsődleges. A mérkőzés célja az volt, hogy azokat a játékosokat is kipróbálhassam, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak a bajnokságban. Annak örülök, hogy ellenfelünk durva játéka miatt egyetlen játékosom sem sérült meg, Szolnoki vétlen szituációban történt sérülését viszont sajnálom. Összességében hasznosnak találtam ezt a felkészülési meccset, a játékosaimmal pedig elégedett vagyok."

Author: Wéninger Ákos

More news