STATISZTIKA

Továbbra is Nikolics vezeti a házi kanadai táblázatot

Gyurcsó Ádám majdnem annyi gólpassznál jár, mint ahány találattal Nikó vezeti a góllövőlistát.

Öt fordulóval a szezon vége előtt a házi kanadai táblázatot Nikolics Nemanja vezeti, huszonegy gólja mellett nyolc gólpasszt jegyezhettünk fel a neve mellé, ami egészen kiemelkedő teljesítménynek számít. A második helyezett Gyurcsó Ádám elsősorban a kiszolgálásban jeleskedett, tizennyolc alkalommal szolgálta ki csapattársait.

Így számítjuk a gólpasszokat a kanadai-táblázatban
 

A kanadai-táblázatban a gólpasszoknál, a klasszikus eseteken túl, a találat közvetlen előkészítésében más módon szerepet játszó megmozdulásért is jár pont. Így az értékesített büntetők vagy közvetlen szabadrúgások kiharcolásáért, vagy olyan kapura lövésért, amikor a kipattanó labdából született találat, de szintén gólpassznak számít, ha egy beadásból vagy kapuralövésből öngól születik.

Gyurcsó Ádám 102 percenként adott egy gólpasszt, ez az adat önmagáért beszél. Ennél is nagyszerűbb Nikolics statisztikája, kétszeres gólkirályunk 93 percenként talált az ellenfelek kapujába. 

Mindenképp meg kell említeni Juhász Roland teljesítményét is, aki védő létére már ötgólos a bajnokságban - ezzel Kováccsal és Gyurcsóval holtversenyben a harmadik legeredményesebb Vidi-játékos. Az pedig talán annyira nem meglepő, hogy mind az öt gólt fejjel szerezte válogatott védőnk, sőt kiosztott két gólpasszt is - naná, hogy azt is fejjel!

A 60 gólunkból négy találat öngól volt!

Kanadai táblázat
  Gól gólpassz kanadai pont
Nikolics Nemanja 21 8 29
Gyurcsó Ádám 5 18 23
Filipe Oliveira 6 10 16
Juhász Roland 5 2 7
Feczesin Róbert 6 1 7
Kovács István 5 - 5
Arturo Álvarez 2 3 5
Dinko Trebotic 2 3 5
Sándor György 1 3 4
Stopira 1 3 4
Kleinheisler László - 2 2
Paulo Vinícius 2 - 2
Mirko Ivanovszki - 2 2
Szolnoki Roland - 1 1
Simon Ádám - 1 1
Marco Caneira - 1 1
Fejes András - 1 1
Álvaro Brachi - 1 1

 

Author: Wéninger Ákos

Photo: vidi.hu

More news