Sasa Ilic: "Egykori két csapattársam érkezésével nagyon sokat erősödött a Vidi"

A Partizan legendájával a Vidiről és két egykori játékostársáról, Danko Lazovicsról valamint Marko Scsepovicsról beszélgettünk a péntek esti felkészülési mérkőzést követően.

- Az elmúlt négy évben két alkalommal is testközelből láthattad a Vidit, 2012-ben pályára is léptél ellenünk a Partizan színeiben. Milyen benyomásaid vannak a csapatunkról?

Jól emlékszem arra a 2012-es felkészülési mérkőzésre. Már akkor is nagyon jó erőkből állt a Vidi, de úgy gondolom, az elmúlt években tovább erősödött a csapat. Véleményem szerint a péntek esti edzőmeccsen sokkal jobban ránk tudta erőltetni az akaratát a Vidi, mint négy évvel ezelőtt. Mind védekezésben, mind pedig az előre játékban nagyon jó teljesítményt nyújtott a hazai együttes.

- A két csapat közös történelme jóval hosszabb időre nyúlik vissza. Elmúltál már 6 éves, amikor 1984-ben az UEFA-Kupában találkozott egymással a Vidi és a Partizan. Emlékszel arra az összecsapásra?

Minden lényeges dolgot tudok arról a párharcról. Személyes tapasztalatom 1984-ből nincs, azonban két évvel később, amikor 9 évesen elkezdtem a Partizanban futballozni, már sok mindent felfogtam abból, hogy milyen komoly vereséget szenvedett a csapat a nemzetközi kupában. Sokáig hozták fel nálunk példaképp azt a párharcot - főleg az első, székesfehérvári meccset - hiszen az esélytelenebb kis csapat ütötte ki a jóval esélyesebb Partizant. Abban az időben egyébként a magyar foci még előttünk járt szinte minden tekintetben, aztán alig 10 év alatt nagyot fordult a világ, emlékezzünk csak a 97-es vb-selejtezőre. Úgy látom, manapság gyorsan fejlődik a magyar labdarúgás, és ha nem térnek le erről az útról, akkor néhány éven belül - akár klubszinten is - komolyabb sikereket is elérhetnek a magyar csapatok, köztük a Vidi is.

- Két egykori csapattársad is a Videoton FC labdarúgója lett idén nyártól. Hogy emlékszel vissza rájuk?

Mindkét játékos kiváló futballista. Danko Lazovicsot mindenki ismeri Szerbiában, hiszen a Partizan mellett igen komoly európai klubokban szerepelt, és a szerb válogatottnak is évekig alapembere volt. Ő már ugyan túl van a fénykorán, de mentalitásával és tapasztalatával, valamint futballtudásával még nagyon sokat segíthet a Vidinek, és biztosan állíthatom, hogy az ő érkezésével a magyar bajnokság is erősebb lett. Scsepovics az egyik legtehetségesebb fiatal játékos volt, akivel valaha együtt futballoztam a Partizanban. Sajnos eddigi klubjaiban - sem Görögországban, sem pedig Belgiumban - nem tudott még kiteljesedni, most azonban úgy látom, rátalált végre arra a klubra, amelyben kihozhatja magából a maximumot. Hatalmas potenciál van benne, és ha működik a kémia a klub és "Scsepo" között, akkor néhány éven belül igen komoly üzletet köthet a Vidi, hiszen biztos vagyok benne, hogy ebben az esetben a következő állomása már egy európai topklub lesz.

Author: Wéninger Ákos

Photo: vidi.hu

More news