Lipták és Elek szerint is reális a vereség a hollandoktól

Sárga lapja miatt egyik, pénteken pályára lépett játékosunk sem játszhat a hollandok elleni újabb Eb-selejtezőn, kedden, Amszterdamban.

Elek Ákos: "A játék képe alapján teljesen megérdemelték a hollandok a 4-0-s győzelmet. Számomra azonban csalódás ez a nagy gólkülönbségű vereség, de csalódás a saját játékunk is. Pedig úgy érzem, jól kezdtünk, ám a korán kapott gól megfogott minket, s az sem mellékes, hogy ha 0-2 helyett 0-1-nél mehettünk volna pihenőre, talán egy kicsit másként alakulnak a dolgok. A szünetben abban maradtunk, nem az eredmény megtartása a cél, hanem megpróbálunk támadni. Ez lett a vége, sajnálom, hogy így történt. A magam részéről már a meccs előtti is mondtam, túl nagy a felhajtás, az elvárás - mégis csak a világ második legjobb csapatával kell felvennünk a küzdelmet, ami nekünk egyelőre túl nagy feladat. Néha alig tudtuk lekövetni a mozgásukat, két-három passzal szaladtak át rajtunk. Számunkra azonban nem ez a két, hanem az őszi három mérkőzés lesz a döntő, arra kell koncentrálnunk. A visszavágón én már nem leszek ott, de azt gondolom, a tisztes helytállás lehet a cél Amszterdamban."

Lipták Zoltán: "Nagyon készültünk erre a selejtezőre, s bár tudtuk, hogy csak a hollandoknak van vesztenivalójuk, összességében csalódás számomra, ami történt. A közvélemény gyakorlatilag csodát várt tőlünk, s egy kicsit talán már mi magunk is elhittük, hogy csodát tudunk tenni. Próbálkoztunk, de nem mentek a dolgok, ráadásul rosszkor kaptuk a gólokat is. A holland csapatban – ezt mindenki tudja - világsztárok játszanak, akik tegnap azt csináltak a pályán, amit akartak. A különbség, ami látszott, s az eredményben is megmutatkozott, szerintem reális a két csapat között. A visszavágón, úgy gondolom, másfajta taktikával küldi a pályára a csapatot Egervári Sándor, véleményem szerint, védekezőbb lesz a játékunk, s ezáltal eredményesebb is. Sokat fejlődött ez a válogatott az elmúlt időben, de attól még nagyon messze van, hogy egy ilyen fajsúlyú ellenfelet megszorongasson."

More news