TUDÓSÍTÁS

Legyőztük a Ferencvárost, öt pontra csökkent a hátrányunk

Az Újpest és a Honvéd után a Ferencváros ellen is nyertünk a MOL Aréna Sóstóban! Hodzic és Scsepovics is betalált.

A bajnoki címvédő vasárnap este a 2018-19-es szezon őszi bajnokát fogadta hazai pályán a 2018-as naptári év utolsó NB I-es mérkőzésén, vagyis a MOL Vidi FC a Ferencvárosi TC-vel mérkőzött a MOL Aréna Sóstóban. A találkozó tétje az volt, hogy együttesünk 5, 8 vagy 11 pontos hátránnyal vonul-e szünetre.

Marko Nikolics vezetőedző több olyan játékost is a kispadra jelölt, akik csütörtökön a kezdő tagjai voltak: kimaradt így Fiola Attila, Huszti Szabolcs és Marko Scsepovics is. A Ferencváros kezdőjében komolyabb meglepetés nem volt, Böde Dániel a várakozásoknak megfelelően nem került meccskeretbe, valamint kimaradt Abraham Frimpong is.

Davide Lanzafame indította útjára a labdát és az első percekben nem annyira a helyzetek, inkább a tömegjelenetek játszották a főszerepet, előbb Pátkai és Gorriarán kakaskodása nyomán forrtak az indulatok, majd Kovács csúszott oda sárga lapot érően Lovrencsicsnek, akit ezt követően le is kellett cserélni, Csernik állt a helyére.

A 15. percben a miénk volt az első helyzet, méghozzá a komolyabb fajtából: Pátkai-Nego-Hadzic volt a labda útja, utóbbi egy érintésből tüzelt, a labda a kapufán csattant. Az akció végén Stopira lőtt mellé, de ezekben a percekben egyébként is folyamatosan nyomás alatt tudtuk tartani a Ferencváros kapuját. A 19. percben Hodzic és Milanov játszottak össze, előbbi berobbant és közelről Dibuszba püfölte, de már les volt.

A 21. minutumban pontos labdajáratás végén Milanov lőtt 17 méterről, egy védőn megpattant és lelassult a labda, így lett Dibuszé. Hat perccel később villant először a Ferencváros: egy szabadrúgás után a tizenhatosunkon pattogott a labda és előbb Csernik, majd Lanzafame kísérletezhetett közelről - előbbit blokkoltuk, utóbbit Kovácsik védte bravúrral. A 29. percben Petryak vitte az alapvonalig és élesen beadott, Kovácsik érezte és begyűjtötte.

Újabb formás labdajáratás következett, több veszélyes beadást is átvészelt a Fradi, de a 30. percben már tehetetlenek voltak: Pátkai beadására Hodzic robbant be és az ötös közeléből passzolt a kapuba (1-0).

A következő említésre méltó momentum ismételten gól volt: Lanzafame szöktette Petryakot, aki eltolta Hadzic mellett és átbökte a kiszaladó Kovácsikot, a labda a felső lécet is érintve pattant a gólvonal mögé (1-1).

A 42. perctől négy percen át a Vidi adogatott, a Ferencváros nem tudott labdához érni. A hosszúra nyúló akció végén Hadzic durrantott kevéssel mellé. A játékrész végén a vendéggólnál megsérülő Varga végleg lejött, Bőle állt be. Gól azonban már nem esett, a szünetre 1-1-el vonultak a felek.

A második félidő kisebb vendéghelyzettel kezdődött, a 49. percben Lanzafame durrantott mellé jópár méterrel. A 61. percben mi is kialakítottuk az első helyzetet, egy szöglet utáni lecsorgót Kovács 14 méterről, tisztán lőhetett, de ballal nem talált kaput. Nem sokkal később Petryak került helyzetbe, bal lábas lövését Kovácsik tudta kiütni. A 64. percben Milanov sárgult be, majd azonnal el is hagyta a játékteret, ugyanis Marko Scsepovics váltotta.

A 67. percben ismételten megszereztük a vezetést. Kovács István a Vidi térfeléről mesteri labdával szöktette Marko Scsepovicsot, aki egy csellel átverte Otigbát és a kimozduló Dibusz mellett lőtt a jobb alsóba (2-1).

A 72. percben helyzetet alakított ki a Ferencváros, Bőle az alapvonalról a röviden érkező Lanzafamét vette célba, de az olasz támadó nem tudott a kapuba pörgetni. A 80. minutumban Nikolov szöglete pattant Hodzic elé, aki előbb igazított volna, de fel tudtak szabadítani a védők. Ezt követően immáron "sérülésmentesen" cserélt Rebrov: Finnbogason fejezte be a meccset Leandro helyén.

Nem sokkal később ziccerbe került a vendégcsapat, Sigér indította Petryakot. Nikolov megcsúszott, így Kovácsikra vezethette az ukrán támadó, ismételten az átemelést választotta, de ezúttal Juhász odaért és blokkolt, majd Vinícius vágta ki a gólvonal közeléből.

A 87. percben Huszti állt be, Hodzic jött le második cserénkkel. Az utolsó percekben a vendégek igyekeztek nyomást gyakorolni a Vidire, de komoly helyzetet nem sikerült kialakítaniuk, a hosszabbítás során még Berecz is beállt - Kovács helyére.

A MOL Vidi FC fontos sikerével öt pontra csökkentette a különbséget az éllovas Ferencváros mögött és így a Chelsea elleni döntetlen után 34. 2018-19-es tétmérkőzésünket is sikerrel vettük - a második helyen telelünk az OTP Bank Ligában!

Author: Guber Péter

Photo: molvidi.hu

More news