Ellentétes félidők a házi rangadókon

A Videoton FC-Felcsút U17 és U19 a szünetben még vezetett, mégis akadémistáink örülhettek a Vidi-párharcok végén.


Kétségtelen, hogy nem múlt el nyomtalanul az akadémistáknál ez a hét, a Puskás-Suzuki Kupa döntőjében elszenvedett vereség, és a sokkhatás, amely érte a játékosokat még – akárcsak a bokszolóknál egy nagy ütés után – bennük volt. A Videoton FC-Felcsút pedig ragyogóan felkészült ellenfeléből, és a 28. percben a vezetést is megszerezte. Babolek Zoltán egy keresztlabdát mellel átvett, és a labda leesése előtt, kapásból 17 méterről kipókhálózta a felső sarkot. Védhetetlen gól volt. A szépségdíjas találatot követően élénk mezőnyjáték alakult ki, majd fokozatosan átvette az irányítást a Videoton FC-Puskás Akadémia. Jól megszervezte a védekezését a vendéglátó csapat, de a második félidőre még magasabb sebességi fokozatba kapcsolt az Akadémia. Ennek ellenére eldönthette volna a meccset Vajda Gusztáv csapata, előbb Cseszneki Richárdnak, majd Klémán Máténak is volt egy-egy százszázalékos helyzete, de ezek kimaradtak. A találkozó hajrájában aztán két pontrúgás döntött, méghozzá Mózner János csapata javára, amelyet vitt előre a lelkesedés és a győzni akarás. Előbb Vallejos Dominique a 86. percben csavart 18 méterről egy szabadrúgást a hálóba, majd egy szöglet után a 89. percben Spandler Csaba fejelte a győztes találatot.

Vajda Gusztáv, a Videoton FC-Felcsút edzője: Gratulálok a csapatnak, a döntetlen reálisabb lett volna, de a játékban fel tudtuk venni a versenyt az Akadémiával, ez pedig rendkívül dicséretes.

Mózner János, a Videoton FC-Puskás Akadémia U17 edzője: Elég mély gödörben voltunk, de nagyon sok sportemberi tartás van a fiúkban, és saját magukat legyőzve sikerült megnyerni egy olyan mérkőzést, amelyen nem nekünk állt a jelző. Igazi presztízsmeccs volt, ellenfelünk jól felkészült belőlünk, talán az a két helyzetünk volt, de ezeket szerencsére értékesítettük.


A házi rangadón a Videoton FC-Felcsút a szervezett védekezésre, és abból az ellentámadásokra fektette a fő hangsúlyt. Meg is tudták szerezni a vezetést a találkozó 21. percében Kleinheisler László találatával, egy oldalszabadrúgás után fejelt Papp Marcell hálójába a támadó. Majd növelhették volna előnyüket, de Herczeg Simon nem tudott élni a lehetőséggel. A szünet után, a 48. percben aztán Hosszú Péter fegyelmezetlensége miatt megfogyatkozott a hazai csapat, a játékvezető reklamálásért küldte idő előtt az öltözőbe. Ezzel lényegében teret adott ahhoz, hogy fölénybe kerüljenek az akadémisták. Zsinórban két büntetőt kaptak a vendégek, előbb az 56. percben Károly Bálintot buktatták a 16-oson belül, ezt Gajdos Zsolt értékesítette. Aztán alig telt el három perc, és ismét a 11-es pontra állíthatta a labdát Gajdos, ugyanis ekkor vele szemben szabálytalankodtak, és ezt is bevarrta a támadó. A harmadik gólnál, pedig egy baloldali beadást Paudits Patrik továbbított fejjel a hálóba a 78. percben.

Disztl László, a Videoton FC-Felcsút U19 edzője: Vereségünkben közrejátszott, hogy 1-0-nál egy óriási helyzetet kihagytunk, majd a kiállítás, egy jogtalan büntető döntőnek bizonyult, szertefoszlatta reményeinket. A játékosaimmal – Hosszú Pétert kivéve - teljes mértékben elégedett vagyok.

Varga Károly, a Videoton FC-Puskás Akadémia U19 edzője: Azt kaptuk, amire számítottunk, egy motivált, szervezett, és szívósan védekező hazai csapattal találtuk magunkat szembe. Nehéz dolgunk volt, és nem is tudtuk feltörni a védelmüket az első félidőben. Nagyban hozzájárult azonban a győzelmünkhöz a kiállítás, mert utána már azért könnyebb volt, és a játék képe alapján megérdemelten nyertünk. Jelen helyzetünkben mindenképpen a győzelem volt az elsődleges cél, annál is inkább, mivel ősszel is megszenvedtünk a Videoton FC-Felcsút ellen.

Az U17-es bajnoki jegyzőkönyvét itt, az U19-es mérkőzését pedig itt tekinthetik meg.

Author: Németh Zoltán