TUDÓSÍTÁS

Döntetlen az FC DAC 1904 elleni felkészülési meccsen

Kétszer is vezetett a dunaszerdahelyi együttes, de mindkétszer egyenlítettünk. 

Remek időben, a Sóstói Stadion egyik edzőpályáján került sor az FC DAC 1904 elleni edzőmeccsre pénteken.

Aktívabban kezdtük a találkozót, rögtön az első percben Feczesin került a földre a tizenhatoson belül, Szabó Zsolt játékvezető azonban nem látott szabálytalanságot. Két perc múlva megint Feczesin volt az egyik főszereplő, ezúttal Suljicnak készített le egy labdát 15 méterre a kaputól, a bosnyák szélső viszont fölé bombázott. A 12. percben Nego került helyzetbe, de Tujvel hárított. A 18. percben Feczesin indította remekül Gyurcsót, aki balról középre passzolt, egy visszafutó védőről pont Tujvel kezébe pattant a labda. Az első lehetőség a vendégek előtt Horváth szabadrúgása volt a 20. percben, ami jócskán elkerülte a kapunkat. A félidő közepén előbb Gyurcsó maradt le kevéssel Stopira beadásáról, majd Suljic fejelte mellé Nego ívelését. A 31. percben, teljesen váratlanul vezetést szereztek a vendégek: Jurco 18 méterről, ballal a jobb felsőbe csavart egy szabadrúgást. (0-1.)

A 34. percben Suljic egy szép csel után helyzetbe került, jobblábas lövését Tujvel fogta. Az első játékrész utolsó 10 percében Gyurcsó többször is jól adott a kapu elé, ott azonban rendre a DAC védőihez került a labda.

A szünet után csak Oliveira, Gábor és Szekeres maradtak a pályán a kezdőből. Az 56. percben Oliveira éles beadására Heffler érkezett és 6 méterről a kapufára pörgette a labdát. Két perccel később Brasen lövése kerülte el centikkel a jobb felsőt. A 62. percben a vendégek is eltalálták a kapufát Stepanovski éles szögből leadott lövése után. Felpörgettük a játékot, a 64. percben Heffler alig tévesztett célt szabadrúgásból, majd Sejben közeli lövése után védett bravúrral Tujvel. A 74. percben góllá érett a Vidi-fölény, egy felívelt labdát Sejben fejelt Soumah elé, aki éles szögből, 5 méterről a hálóba passzolt. (1-1.)

Nem sokáig örülhettünk, néhány perccel később ugyanis Jurco labdája utat talált védőink között Szarkához, aki 15 méterről a léc alá lőtt. (1-2.)

A válasszal mi sem késlekedtünk, Kovács passzával Pölöskei lépett ki, jobbról, laposan középre passzolt, az érkező Heffler pedig pár lépésről a jobb alsóba lőtt. (2-2.)

A végére egy Sumah lövés és egy fejes maradt, egyikből sem lett gól. 2-2-s döntetlen született a válogatott mérkőzések miatti szünet felkészülési meccsén. Legközelebb október 14-én, szerdán lépünk pályára, az Andráshida csapatához látogatunk a Magyar Kupa 3. fordulójában.

Author: Acsai N. Ferenc

Photo: vidi.hu

More news