TUDÓSÍTÁS

Biztos győzelem a Gyirmót ellen, már a második helyen állunk

Feczesin és Scsepovics is duplázott a mérkőzésen, előbbi lábában maradt egy büntető. A vendégek kétszer találták el a kapufát.

Esős, hideg időben fogadtuk az NB I egyik újoncát Felcsúton az OTP Bank Liga 15. fordulójában. Urbányi István együttese az elmúlt három bajnokiján vereséget szenvedett, és a 10. helyről várta az összecsapást.
Két játékosunk - Oliveira és Géresi - kisebb sérülés miatt nem léphet pályára.

Jobban nem kezdhettük volna a találkozót, hiszen a 3. percben már előnyben voltunk: Sebők Zsoltot hozták nehéz helyzetbe csapattársai, a Vidi egykori kapusa pedig nem tudott felszabadítani, a labdával Scsepovicsot találta el, akiről Feczesin elé pattant a játékszer, csatárunk pedig néhány lépésről nem hibázott (1-0).

A gól után a Gyirmót alakított ki helyzetet, Kovácsik kétszer is szépen védett egy percen belül. A 14. percben Lazovics próbálkozása akadt el egy védőben, 2 perccel később viszont már nem hibáztunk: Feczesin ezúttal az előkészítésben jeleskedett, bal szélről tekert középre, a labda éppen Scsepovics elé érkezett, aki 5 méterről a hálóba passzolt (2-0)!

A folytatásban is a vendégek kapusának akadt dolga, Hadzic, Lazovics és Feczesin lövését is hárította. A 27. percben Hadzic ugratta ki a jobb szélen Scsepovicsot, aki nagyon szépen hozta játékba Lazovicsot, ő 16 méterről, kapásból kapu fölé lőtt. A 30. percben Kovácsik hatalmas bravúrral védte Vass Patrik fejesét. A 34. percben Pátkai a saját térfeléről lőtte be a labdát középre, amire Feczesin startolt és a védők között kilépve, a kifutó Sebőköt megelőzve lőtt a kapuba (3-0)!

A 35. percben Sallói kapufáját jegyezhettük fel, a félidő vége előtt Juhász közeli fejesét védte Sebők.

A szünet sem telt eseménytelenül, Gyenizs Dávid ugyanis a pályán kérte meg barátnője, Varga Dóra kezét, aki igent is mondott. (Az eseményről hosszabb cikket olvashatnak honlapunkon vasárnap.)

A második játékrészben megint remekül kezdtünk, az 50. percben Feczesinnel szabálytalankodott Bojovic, Andó-Szabó játékvezető büntetőt ítélt. A labda mögé a sértett állt, de Sebők Zsolt hárította támadónk jobb alsóba tartó lövését.

Az 59. percben tovább növeltük előnyünket, Lazovics tekert a 16-oson belülre, Feczesin fejjel Scsepovicsot hozta játékba, aki közelről a kapuba fejelt (4-0)!

A mérkőzés következő 20 percében kicsit visszafogottabbá vált a játék, néhány kisebb lehetőséget jegyezhettünk csak fel mindkét oldalon. A 80. percben aztán Feczesin remekül került helyzetbe, ballal lőtt is, a Gyirmót veterán kapusa szépen védett. 4 perccel később Sallói újra a kapufát találta el, ezúttal 16 méterről próbálkozott. A 87. percben Sallói ismét helyzetbe került, egy balról érkező beadást lőtt a jobb kapufa mellé.

Az eredmény már nem változott a ráadás perceiben sem, a két csapat augusztusi bajnokijához hasonlóan, 4-0-ra nyertünk. Mivel a Ferencváros hazai pályán kikapott a Pakstól, megelőztük őket és feljöttünk a második helyre.

Legközelebb november 11-én lépünk pályára, a válogatott szünetet kihasználva a szerb Partizan Belgráddal játszunk felkészülési mérkőzést Felcsúton.

Author: Vidi.hu

Photo: vidi.hu/Cuhorka Ádám

More news