Az utolsó kupadöntő - nézze együtt legendáinkkal az UEFA-Kupa menetelés jubileumára készült filmet

A nagy sorozat 30. évfordulójára készült dokumentumfilm a pénteki díszbemutatót követően, még négy alkalommal ingyenesen lesz megtekinthető a Barátság Moziban. Játsszon velünk Facebook oldalunkon, és nyerjen páros belépőt a gálaestre!

Május 22-én, pénteken a Videoton legendáinak részvételével a székesfehérvári Cinema Cityben mutatják be "Az utolsó kupadöntő" című filmet. Legújabb Facebook játékunkkal 10 páros belépőt nyerhetnek a film díszbemutatójára, és a szerencsések a Videoton legendás, kupadöntős csapatával mozizhatnak együtt.

Az UEFA-Kupa menetelés 30 éves jubileumára készült alkotásban nem csak az egykori fehérvári főszereplők, de Emilio Butragueno, a Real Madrid csatára és Jesper Olsen, a Manchester United középpályása, valamint a 80-as évek meghatározó közéleti szereplői is felidézik az akkor átélt eseményeket.

„Az UEFA-kupa 1984-85-ös kiírásában egy kis vidéki magyar csapat eljutott a legnagyobb siker kapujáig, és bár elvesztette a mindent eldöntő utolsó párharcát, úgy búcsúzott, hogy ország-világ előtt, Európa legpatinásabb stadionjában, a Bernabeuban egy mesés góllal két vállra fektette minden idők legnagyobb csapatát, a Real Madridot. 30 évvel a Videoton legendás menetelése után a dokumentumfilm emléket állít a csapatnak, amely generációs élményként több millió magyar sportszerető embernek máig felejthetetlen pillanatokat szerzett. Egy vasfüggönyön túli csapat európai diadalmenete volt ez, ami sokkal többet jelentett (és jelent a mai napig) egy egyszerű futballsikernél. Világraszóló szenzáció volt, a magyar klubfoci máig utolsó nagy nemzetközi sikere katartikus élmény volt 1984-85-ben.”

 

A film ingyenesen megtekinthető a Barátság Moziban négy alkalommal, május 26-án, kedden és május 27-én, szerdán 18 órától és 20 órától.

Figyelje Facebook oldalunkat, és játsszon velünk a páros belépőért!

Author: Papp Brigitta

Photo: vidi.hu

More news