ELLENFÉL-LES

Az OTP Bank Liga éllovasa látogat a MOL Aréna Sóstóba vasárnap

A Ferencvárosnak az elmúlt hetekben három sérültje volt, Böde Dánielt a héten felfüggesztették.

Utolsó 2018-as mérkőzésére készül a MOL Vidi FC, csapatunk az Európa Liga csoportkörének lezárulta után ugyanis az OTP Bank Liga 18. fordulójában érdekelt, amely ráadásul nem kisebb rangadót tartogat magában, mint a Ferencváros székesfehérvári fellépését.

A zöld-fehérek a nyáron korán búcsúztak az európai küzdelmektől, majd éllovasként, egy Paks elleni döntetlen után vezetőedzőt is váltottak: Thomas Doll helyére Szerhij Rebrov került a kispadon. Az FTC továbbra is vezeti a bajnokságot, Rebrov pedig eddig kétszer szenvedett vereséget a zöld-fehérekkel: először a Puskás Akadémia, majd a sereghajtó Haladás kerekedett föléjük - utóbbi november 10-én, azóta pedig zsinórban háromszor ismételten győzni tudtak, előnyük így most nyolcpontos.

A Kisvárda és a Paks legyőzése után legutóbb a Mezőkövesddel játszottak kiélezett találkozót, mert bár már az 1. percben vezetést szereztek, a 78. perc után négy gól is esett, egyenlő eloszlásban, végül 3-2-vel tartották otthon a három pontot. Mivel a meccsen a nyáron a Budapest Honvédtől szerződtetett regnáló gólkirály, Davide Lanzafame duplázni tudott, a góllövőlistán is átvette a vezetést 8 találatával, míg Varga Roland már 6-nál jár és 3. ugyanezen a listán.

A bajnokságban a házi kanadai táblázatot is ők ketten vezetik, az olasz 12-nél, Varga 11-nél jár. A szezon első részében még a 4+4-nél tartó Ivan Petryak is elöl volt, de ő szeptember 15. óta nem tudta növelni pontszámát. A legtöbb játékpercet egy olyan trió játszotta, akik még egyetlen találkozót sem hagytak ki: a kapus Dibusz mellett a jobbhátvédként játszatott Lovrencsics Gergő és a középhátvéd Miha Blazic. Leandro, Lanzafame, Heister és Petryak szintén elérik az 1300 minutumot.

A transfermarkt.de portál keretük értékét egy hajszállal becsüli kevesebbre (16,25 millió euró), mint a Vidiét (16,3 millió euró). A legtöbbet a már emlegetett és az ősz folyamán az ukrán válogatottba is visszahívott kölcsönjátékos, Ivan Petryak éri (2 millió euró), majd következik Davide Lanzafame (1,5 millió euró), Blazic (1,2 millió euró), Gorriarán Fontes (1,2 millió euró) és Varga Roland (1 millió euró).

Az InStat-értékek a Ferencváros játékosainál a legmagasabbak az idényben, az év eddigi csapatában például Lovrencsics Gergő (272, ő az abszolút legjobb is), Miha Blazic (267), Marcel Heister (259), Sigér Dávid (259), Ivan Petryak (244) és Davide Lanzafame (263) is szerepelnek. Rajtuk kívül a forduló csapatába kerültek még a szezon során legalább egy alkalommal Fernando Gorriarán Fontes, Botka Endre, Stefan Spirovski, Dibusz Dénes, Böde Dániel, Bőle Lukács és Abraham Frimpong.

A keretben egykori Vidi-labdarúgó nincs. Rebrov vezetőedző a hétvégén eltiltás miatt senkit nem fog nélkülözni, sérülés miatt viszont akár többeket is. A legutóbbi válogatott szünet óta nem lépett pályára a macedónoknál Boban Nikolov csapattársaként futballozó Stefan Spirovski, augusztus óta maródi Botka Endre és a szezonban még nem játszott Amadou Moutari. Böde Dánielt erre a találkozóra felfüggesztette a Ferencváros.

Author: Guber Péter

Photo: molvidi.hu

More news