ELLENFÉL-LES

A hetedik helyezett Vasas vár ránk

Az angyalföldiek hullámzó teljesítményt nyújtanak idén, hazai pályán legyőzték a Puskás Akadémiát és a Paksot, a DVTK-tól viszont kikaptak. Legutóbb az FTC otthonában szaladtak bele nagy vereségbe.

A Vasas azok után, hogy a 2015-2016-os szezonban hajszál híján kiesett, a 2016-2017-es idényben már bronzérmet ünnepelhetett. Sok sikerélményben nem volt részünk ellenük tavaly, a három bajnokiból kettőt megnyertek ellenünk (ráadásul mindkettőt Felcsúton), egyszer ikszeltünk.

A tavalyi meglepetéscsapat idén már sokkal hullámzóbb teljesítményt nyújt. Nyitásként rögtön kikaptak otthon a DVTK-tól, azóta háromszor győztek - Balmaz (i), Puskás (o), Paks (o) -, egyszer játszottak döntetlent (otthon a Mezőkövesddel) és háromszor vereséget szenvedtek - Újpest (i), DVSC (i), FTC (i. 5-2) -. Pontjaik 70 százalékát tehát hazai pályán szerezték. 10 gólt lőttek és 14-et kaptak, legeredményesebb játékosuk Kulcsár Tamás, aki háromszor talált eddig az ellenfelek hálójába.

Nyáron több alapember is távozott a csapattól, többek között Korcsmár Zsolt, Osváth Attila és Mahir Saglik is elhagyta Angyalföldet. Érkezett Vít Benes (SK Jablonec), Lubos Kamenar (Slask Wroclaw), Jan Simunek (Dukla Praha), kölcsönbe pedig Nikolaosz Vergosz (Olympiakosz) és Vogyicska Bálint (MTK).

A tavalyi bronzérem Európa Liga-indulást ért. A nemzetközi kaland mindössze egy körig tartott, az izraeli Beitar Jeruzsálem 7-3-as összesítéssel ütötte ki Michael Oenning csapatát.

A Vasas az Illovszky Rudolf Stadion átépítése miatt hazai meccseit Újpesten, a Szusza Ferenc Stadionban játssza, így minket is ott fogadnak majd szombaton.

Author: Vidi.hu

Photo: vidi.hu

More news