"0-2-nél is hittünk magunkban"

Niko elárulta, hogy mi hangzott el a szünetben az öltözőben az MTK elleni kupameccsen, valamint azt is, hogy még egyáltalán nincs zsebben a továbbjutás.

A szünetben, kétgólos hátránynál küldött téged pályára Paulo Sousa, végül két gólt szereztél, és adtál egy gólpasszt is. Az első félidőt kívülről, a másodikat belülről láttad, hogyan értékeled az MTK elleni kupameccset?
Az első félidőt egy picit álmosan kezdtük, az MTK pedig gyorsan lőtt egy gólt, ami természetesen a mi szempontunkból nem jött jókor. Ekkor kicsit ötlettelenül futballoztunk, nem azt játszottuk előrefelé, amit edzéseken szoktunk gyakorolni. Kétgólos hátrányban voltunk a szünetben, de tudtuk, hogy még 3x45 perc hátravan ebből a párharcból. Úgy jöttünk ki a második félidőre, hogy újabb gólt már nem szabad kapnunk, és lehetőség szerint minél hamarabb szerezzük meg az első gólunkat, mert akkor a hátralévő időben még képesek lehetünk újabb gólokat lőni. A második 45 percben végig mi domináltunk, sokkal veszélyesebben futballoztunk, úgy érzem, teljesen megérdemelten nyertünk végül 3-2-re.

A mérkőzés alatt végig figyeltem az interneten a szurkolók reakcióit, és bizony a legtöbben a szünetben, amikor 2-0-ra vezetett az MTK, akkor már lemondtak a győzelem esélyéről. Ti végig hittetek abban, hogy sikerülhet ledolgozni a második 45 percben a kétgólos hátrányotokat, sőt még meg is lehet akár fordítani a meccset?
Az öltözőben nagyon higgadtan beszélgettünk. A Mester felhívta a figyelmünket arra, hogy miben kell változtatnunk a második félidőben, de a legfontosabb, ami elhangzott odabent az az volt, hogy igenis higgyünk magunkban. Higgyünk abban, hogy vagyunk olyan jó csapat, hogy képesek lehetünk megfordítani a találkozót. Ahogy már mondtam, az volt a tervünk, hogy minél gyorsabban szerezzünk egy gólt a második félidő elején. Ez szerencsére sikerült, sőt nem sokkal később már egyenlő volt az eredmény. Szó sincs arról, hogy az lett volna a célunk, hogy csak egy gólt szerezzünk, és akkor a minimális vereség, valamint az idegenben lőtt gól tudatában majd otthon a magunk javára eldöntjük a párharcot. A győzelemért játszottunk, és az egész csapat hitt ebben a szünetben, amikor még 2-0 szerepelt az eredményjelzőn. Mindent figyelembe véve kijelenthetjük, hogy egy nagyon fontos győzelmet szereztünk egy nagyszerű ellenfél otthonában.

Mondhatjuk, hogy a 3-2-es idegenbeli siker után a visszavágót mi várhatjuk előnyösebb pozícióból, de ahogy te is mondtad, az MTK egy nagyon jó csapat. Milyen találkozóra számítasz ellenük április 10-én a Sóstói Stadionban?
Valóban mi várjuk a visszavágót előnyösebb helyzetből, de egyáltalán nincs még lefutva ez a párharc. Nem szabad elhinnünk, hogy már zsebben van a továbbjutás, nagyon komolyan kell készülnünk a visszavágóra, és biztos vagyok benne, hogy nehéz 90 perc vár ránk az MTK ellen. Szerintem ők sem adták még fel a reményt, úgyhogy biztos, hogy egy nagyon jó mérkőzést fogunk játszani ellenük. A legfontosabb, hogy abban a szellemben kell futballoznunk 90 percen keresztül, ahogy az első mérkőzés második félidejében játszottunk.

Author: Wéninger Ákos

More news