PAFC - VIDI

Öt érdekesség

A legutóbbi március 29-i bajnokink is nagypéntekre esett, akkor a Siófokot 6-0-ra győztük le hazai pályán.

Az OTP Bank Liga 26. fordulójában pénteken 20:00-tól a Puskás Akadémia FC ellen lépünk pályára a felcsúti Pancho Arénában. A találkozóra való ráhangolódáshoz öt érdekességet gyűjtöttünk össze.

1. Pozitív örökmérleg

A két csapat a 28. egymás elleni NB I-es bajnokijára készül. Az eddigi 27 találkozón tizenegyszer született Vidi-siker, tízszer döntetlen, hatszor pedig a Puskás Akadémia győzött. Az összesített gólkülönbség 41:27 a javunkra, ez meccsenként átlagosan 2,5 gólt jelent.

Idegenben 14 találkozón 5 győzelem, 5 döntetlen és 4 vereség a mérlegünk a PAFC ellen.

2. A legnagyobb győzelmek: 4-1, 3-0

Eddigi 27 egymás elleni bajnoki mérkőzésünkön három alkalommal aratott három gólos győzelmet csapatunk: legutóbb 2020 márciusában, amikor idegenben győztük le 4-1-re a PAFC-ot Bamgboye Funsho, Ivan Petrjak, Nikolics Nemanja és Stopira góljaival.

2013-ban és 2014-ben kétszer is hazai pályán arattunk 3-0-s győzelmet: előbbi mérkőzésen Zé Luis, Nildo és Arturo Álvarez egy-egy alkalommal, utóbbin Gyurcsó Ádám egyszer, Nikolics Nemanja kétszer vette be az ellenfél kapuját.

3. A legeredményesebb gólszerzők: Nikolics, Kodro és Gyurcsó

A Fehérvár-Puskás Akadémia párharc góllövőlistájának élén hármas holtversenyben áll Nikolics Nemanja, Kenan Kodro, valamint a korábban mindkét együttesben szerepelt Gyurcsó Ádám, egyaránt 5-5 góllal. A Puskás Akadémiából Luciano Slagveer és Shahab Zahedi három-három gólnál jár a párharcban.

4. Ismerős arcok: Tóth, Spandler, Fiola, Szolnoki, Nagy

Spandler Csaba és Tóth Balázs egyaránt a Puskás Akadémiánál eltöltött évek után érkezett tavaly nyáron a Vidihez, de csapatkapitányunk, Fiola Attila is erősítette a PAFC-ot a 2015/2016-os szezonban.

Ellenfelünkből Szolnoki Roland mindhárom bajnokcsapatunknak tagja volt, Nagy Zsolt pedig a 2015-ben nyert aranyérmet a Vidivel.

5. A dátum: március 29.

Ötödik alkalommal játszik bajnokit csapatunk nagypénteken, az eddigi négyből kettőt megnyertünk, egyszer döntetlent játszottunk és egyszer kikaptunk. A nagypénteki meccseink történetéről itt olvashatsz részletesebben.

A március 29-i dátumot nézve is egy nagypénteki, 2013-as bajnoki volt a legutóbbi NB I-es meccsünk ezen a napon, akkor a Siófokot 6-0-ra győztük le hazai pályán.

Ezen a napon ünnepli születésnapját a játékosként UEFA-kupa döntős, vezetőedzőként Magyar Kupa-döntős legendánk, Csongrádi Ferenc, Ligakupa-győztes védőnk, Janovics István és korábbi középpályásunk, Samy Bourard.

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek