Tudósítás

Kiütéses győzelem a Mezőkövesd ellen

Tobias Christensen duplázott, Nicolas Stefanelli, Mamoudou Karamoko és Berki Marcell is betalált a szombat délutáni bajnokin Sóstón.

Szombat kora délután csapatunk a Mezőkövesdet fogadta. Bartosz Grzelak vezetőedző az alábbi tizenegynek szavazott bizalmat: Tóth – Bese, Fiola, Spandler, Serafimov, Schön – Sigér, Csongvai, Christensen – Stefanelli, Gradisar.

OTP Bank Liga, 2023-2024, Tavaszi szezon, 27. forduló

6 április szombat

Fehérvár FC
  • Stefanelli
  • Christensen
  • Christensen
  • Mamoudou
  • Berki

5-0

Sóstói Stadion Székesfehérvár

Mezőkövesd Zsóry FC

Fehérvár FC

Tóth Balázs - Bese Barnabás (Pető Milán 72'), Fiola Attila, Spandler Csaba, Nikola Serafimov, Schön Szabolcs (Berki Marcell 77') - Sigér Dávid, Csongvai Áron, Tobias Christensen (Kovács Patrik 77') - Nejc Gradisar (Mamoudou Karamoko 62'), Stefanelli Nicolas (Katona Mátyás 62')

Mezőkövesd Zsóry FC

Kovácsik Ádám - Szivacski Donát, Lukic Andrej, Drazic Stefan (Szalai József 77'), Brtan Marko (Karnitski Aliaksandr 77'), Molnár Gábor, Pillár Róbert, Szilágyi Szabolcs Krisztián, Kállai Kevin (Kócs-Washburn Erik 84'), Vajda Sándor, Cseke Benjámin (Szolgai Máté 60')

Játékvezetők
Antal Péter

Antal Péter

Kóbor Péter, Belicza Bence Péter, Derdák Marcell, Pintér Csaba

Az első percek mezőnyjátékkal teltek, lövőhelyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani. Az 5. minutumban Schön szerzett labdát az ellenfél tizenhatosánál, csak szabálytalanul tudták megállítani. A megítélt szabadrúgás mögé Csongvai állt, 23 méterről, középről leadott lövése a sorfalról vágódott vissza a mezőnybe.

A 10. percben szép akció végén Fiola betett labdáját még kivágták a bekkek, az agilis Christensen visszaszerezte, lekészítését Csongvai tűzte rá, labdája nem sokkal kerülte el a kaput.

Mezőkövesdi helyzet következett: Molnár beadását az üresen maradt Drazic közelről, mellé fejelte. A 17. minutumban Csongvai kapott remek indítást a jobb oldalon, középre tett labdáját a nagy kedvvel játszó Schön lőtte fölé. Szinte az ellentámadásból ismét Drazic veszélyeztetett, lapos lövését a 100. NB I-es meccsét játszó Tóth oldalra tenyerelte.

A 28. percben Spandler önfeláldozó becsúszással blokkolta Kállai lövését. A 31. percben megszereztük a vezetést: Sigér pontos keresztpasszát Csongvai visszafejelte Stefanelli elé, aki levette, majd egy igazítás után a hosszúba lőtt (1-0).

Az első félidő végére Schön távoli emelése maradt, a veszélyesen lefelé csapódó labda végül a kapu fölötti hálóban pihent meg.

A szünetben egyik vezetőedző sem cserélt. Az 58. percben Fiola lendületesen tört előre, Stefanellivel kényszerítőzött, a labda végül az alapvonalon kívül hagyta el a játékteret. A 61. percben Christensen két védővel is megküzdött a labdáért, majd 20 méterről gyönyörűen tekert a jobb alsóba (2-0). Közel volt a harmadik: Schön megkerülte a védőt, lövését Kovácsik bravúrral a bal kapufára tolta. A 70. percben már három volt közte: Lukic kezére pattant a labda, a megítélt tizenegyest Christensen a jobbra vetődő Kovácsik mellett a bal alsóba gurította (3-0).

És itt még nem volt vége! A 75. percben Fiola indította Katonát, akinek beadását Kovácsik Karamoko elé paskolta, csereként beálló támadónknak közelről már nem volt nehéz dolga (4-0).

A hajrá kezdetén Szalai távoliját Tóth hárította, majd a 83. percben másik cserejátékosunk is betalált: a második gólpasszát kiosztó Katona lekészítését Berki lőtte a hálóba (5-0). Fiatal támadónk első NB I-es találatát szerezte.

A végére egy Serafimov-kapufa maradt, az eredmény már nem változott. Csapatunk a második félidőben szemre is tetszetős játékkal magabiztosan győzte le a Mezőkövesd együttesét.

Szerző: Csik Tamás

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek