Tökéletes pályákon kiváló ellenfelek

Csapatkapitányunk harmadik alkalommal vesz részt windischgarsteni edzőtáborban

+ Hét plusz egy írásbeli megmérettetésen kellett teljesítenem. A plusz egy volt az angol szintező vizsga, amelynek megléte feltétele a következő félévben esedékes, gazdasági angol tárgy felvételének. A vizsgák sorát június 17-én zártam, jelest kaptam gazdasági jogból. Ebben a vizsgaidőszakban szerencsés voltam, mert az utolsó kollokviumot leszámítva, mindent be tudtam szervezni a bajnokság vége és a felkészülési időszak kezdete közé. Ráadásul egyetlen edzést sem kellett kihagynom vizsga miatt. Ilyen még nem volt.

- Harmadszor vagy itt Windischgarstenben, bőven van tehát tapasztalatod…
+ Nagyon szeretek ide jönni, mert irigylésre méltóak a körülmények – kiválóak a pályák, és kiválóak az ellenfelek is, akikkel játszunk. Hetedosztályú csapat füvén edzünk, a Slovan ellen szintén egy hetedosztályú együttes pályáján mérkőztünk, és mégis annyira tökéletes mindegyik, amilyen nálunk sok NB-I-es csapat becsületére válna. Úgy tűnik, itt a pályák sosem kemények, nem mélyek, sárosak – pont olyanok, amilyennek lenniük kell. Éppen arról beszélgettünk a srácokkal a minap, hogy a futballcipők is jobban bírják a strapát ezen a talajon, mint a hazain. Szinte mindegy, hogy gumis stoplijú, vagy „éles” cipőben játszunk – nem törik szét az ember talpa, kevésbé kopik a csuka. Felcsúton a hátsó edzőpálya már közelíti ezt a minőséget, s remélem, hogy a Sóstón megújuló centerpálya is ilyen lesz.

- Említetted, hogy kiválóak az ellenfelek és ez nagy pozitívuma a túrának.
+ Igen. Ezek a barátságos találkozók nagyon hasznosak, mivel egészen más terhelést jelentenek, mint egy bajnoki mind az iram, mind pedig a koncentráció szempontjából. Az idén ugyan kicsit döcögősebben indult be a verkli, gondolok itt arra, hogy a két válogatott eleve később kapcsolódott be a munkába, ráadásul Elek meg is sérült. De sérüléssel küzd, illetve küzdött Nagy Dani, Lencse és Vasziljevics. Mindezek miatt nem tud mindenki részt venni a táborban. A csapat kialakítása tehát koránt sincs még a végső stádiumban, sőt sokaknak még magukat kell olyan állapotba hozni, amely elengedhetetlen egy nemzetközi kupaindulásnál. De van még némi időnk, hiszek benne, hogy sikerül!

More news