INTERJÚ

Nikolics 21-ezett és ezzel egyéni rekordot döntött!

Válogatott támadónk sosem lőtt még tizenkilencnél több gólt egy szezon alatt, pedig már kétszer volt gólkirály. A PMFC elleni találataival sikerült korábbi önmagát is túlszárnyalnia. 

- Szoktál Blackjackezni?

Nagyon jó kérdés, és értem is a célzást (nevet). Örülök, hogy huszonegy gólnál járok, pályafutásom során még sosem lőttem egy idény alatt ennyi gólt, és ugye van még öt bajnokink hátra. Nagyon közel járok ahhoz a számhoz, amennyi gólt a bajnokság kezdete előtt kért tőlem a Mester. Nagyon bízom benne, hogy sikerül elérnem ezt a célt.

- Azt már korábban elárultad, hogy ez a szám kettessel kezdődik. Lehet tudni, hányassal végződik?

Nem, nem! Ezt nem szeretném elárulni addig, amíg nem érem el. De annyit elárulhatok, hogy nagyon közel járok már hozzá. A bajnokság kezdete előtt külön beszéltünk erről Joannal, megkérdezte, hogy hány góllal lennék elégedett, és elárulta, hogy ő mennyit vár tőlem. Nagyon boldog vagyok, hogy a PMFC elleni bajnokit követően két góllal közelebb kerültem ennek a célnak az eléréséhez. Annak is nagyon örülök, hogy Joan irányítása alatt eddigi pályafutásom legjobb és legeredményesebb szezonja ez az idei. Úgy gondolom, nem csak a góljaim miatt, hanem a játékom miatt is büszke lehetek erre az idényre. Sokat fejlődtem tavaly nyár óta, és ez mindenképp a vezetőedző érdeme.

- Megy a matekozás az öltözőben? Arra gondolok, hogy akár már jövő vasárnap bajnokok lehettek, ha úgy alakulnak a 26. forduló eredményei.

Bizony, számolgatunk, hiszen minél hamarabb meg szeretnénk nyerni a bajnokságot! Szerencsére olyan helyzetben vagyunk, hogy nekünk nem kell különösebben izgulnunk, folytatnunk kell azt a munkát, amit eddig is becsülettel elvégeztünk, az eredmények pedig úgy gondolom, önmagukért beszélnek. A mai három pont megszerzése is roppant fontos volt, ráadásul nagyon nehéz egy olyan együttes ellen pályára lépni, amelyik a bennmaradásért küzd. Az első gól megszerzése volt a legfontosabb, utána úgy gondolom, sikerült szép és eredményes játékkal kiszolgálnunk a szurkolókat. Ugyanakkor biztos vagyok abban is, hogy amíg matematikai esélye van akár a Ferencvárosnak, akár az MTK-nak a bajnoki címre, ők is becsülettel küzdeni fognak, de nekünk csak saját magunkkal kell foglalkoznunk, és ha sikerül nyernünk jövő héten Debrecenben, akkor majd ismét mehet a matekozás az öltözőben (nevet).

- Tudod, hogy mikor volt utoljára az NB I-ben olyan, hogy egy játékos harmadik alkalommal is megszerezte a gólkirályi címet?

Ha minden igaz, akkor utoljára még a múlt században sikerült háromszoros gólkirályi címet elérnie Illés Bélának. Nem ma volt, több, mint 15 év is eltelt azóta. Örülök annak, hogy közel vagyok ahhoz, hogy én is elmondhassam magamról, hogy háromszoros gólkirály vagyok, azonban még van hátra öt forduló, úgyhogy erről nem szeretnék többet beszélni, tisztelem ugyanis a vetélytársaimat, akik biztos, hogy mindent beleadnak, és megpróbálnak minél több gólt lőni a hátralévő mérkőzéseken.

- A történelmi huszadik és huszonegyedik góljaidat kiknek ajánlod?

Mindkettőt a családomnak, akik rengeteget segítettek, és segítenek nekem. Nélkülük nem lehetnék ilyen sikeres.

Author: Wéninger Ákos

Photo: vidi.hu

More news