Nem jártunk sikerrel Debrecenben

A Videoton FC-Puskás Akadémia U16-ból három játékosunk is a kiállítás sorsára jutott a DVSC elleni találkozón.


Ősszel 5-3-as győzelemmel zártunk, és ezen a mérkőzésen sem utalt semmi egészen a 85. percig, hogy bármilyen probléma lehet a végeredményt illetően. Igaz, kicsit később érkezett a csapat a pályára, kevesebbet tudtunk melegíteni, és az ellenfél ezt kihasználva a 10. percben megszerezte a vezetést. Ez aztán felrázta a csapatot, és még a félidőben fordítani tudtunk Makrai Gábor és Németh Erik találataival. A második játékrész is jó kezdődött, ekkor a 48. percben Schiller Patrik volt eredményes egy pontrúgás után. Utána azonban ritkán tapasztalható módon kezdett el csökkenni csapatunk létszáma, előbb a 65. percben Koronczi Bence, majd tíz perccel később Kónya Krisztián, a 81.-ben, pedig Badi Benjámin jutott a kiállítás sorsára. A három kiállításból Koronczi Bence piros lapja jogos volt, második sárgája után küldte le a bíró, egy elég komoly szabálytalanságot követett el, és ez vezetett ahhoz, hogy előbb jutott számára meleg víz. A másik két kiállítást már eléggé véleményes. 3-2 után kaptunk egy óriási gólt, majd 3-3 után volt egy nagy ziccerünk kettős hátrányban, de ezt követően a 90. percben jobbára a hazai szurkolók és edzők sugallatára a játékvezető megadott egy büntetőt, amelyet Kardos Tibor értékesített.

Cseh András, a Videoton FC-Puskás Akadémia U16 edzője: A külső körülmények ellenére rászolgáltunk volna legalább az egyik pontra. Bosszantó, mert négy forduló alatt ez volt a harmadik vereségünk, és ezek közül legalább kettőt meg kellett volna nyerni. Nem ért véget a szerencsétlen sorozatunk, nehéz mérkőzések állnak előttünk, kapaszkodnunk kell ahhoz, hogy a dobogóról le ne csússzunk, ráadásul a következő mérkőzésen hárman nem játszhatnak. Nehéz helyzetbe hoztuk magunkat.

A találkozó jegyzőkönyvét itt tekinthetik meg.

DVSC U18 - Videoton FC-Puskás Akadémia U18 3-1 (1-1)
Hosszú idő után szenvedett vereséget csapatunk egy olyan mérkőzésen, amelyen végig domináltunk, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de ezúttal bebizonyosodott, hogy nem mindig az a csapat nyer, aki jobb. A tabella középmezőnyében elhelyezkedő debreceniek szerezték meg a vezetést a 22. percben Molnár Tamás góljával, amelyet négy perc elteltével Kiss Roland öngólja egalizált. Ezt követően szinte alig találkozott az ellenfelünk a labdával, mégis a 76. percben Molnár a második találatát érte el, majd a 88. percben Benke Norbert is bevette Kara Dániel kapuját.

Dajka László, a Videoton FC-Puskás Akadémia U18 edzője: Mindazok ellenére, hogy nagyon komoly mezőny és labdatartási fölényben futballoztunk egész mérkőzésen minden helyzetünket kihagytuk, míg a másik oldalon, pedig súlyos egyéni hibák megpecsételték a sorsunkat Igazság szerint védőink nem tudták megoldani feladatukat, elől pedig a tartalmas fölényünket nem tudtuk gólra váltani. Ritka egy ilyen kilencven perc, amikor egy ekkora nyomást gyakorló csapat elveszíti a mérkőzést.

A találkozó jegyzőkönyvét itt tekinthetik meg.

(fotó: pfla.hu)

Author: Németh Zoltán