TUDÓSÍTÁS

Nagyon fontos három pontot szereztünk a DVSC ellen

Zsinórban hetedik alkalommal győztük le a Lokit, folytatódik a verseny a Honvéddal az aranyéremért.

Szombat este annak tudatában léptünk pályára a DVSC ellen, hogy a Honvéd egy 95. percben szerzett góllal 1-0-ra legyőzte a Gyirmótot, és így 3 pont előnyre tettek szert velünk szemben. Azonban nem csak minket "motivált" ellenlábasunk mai eredménye, hanem a DVSC-t is az, hogy a kiesés elől menekülő MTK és DVTK is nyerni tudott, így visszacsúsztak a 11. helyre.

Henning Berg vezetőedző ismét számíthatott Danko Lazovicsra, aki letöltötte hárommeccses eltiltását, nem volt viszont ott a kezdőcsapatban Suljic Asmir, ő a szerdai edzésen szenvedett kisebb izomsérülést. Loic Nego ezúttal a jobb szélen kapott szerepet, a jobbhátvéd pedig Fiola Attila volt.

A 2. percben előbb Juhász lövését vágta ki az egyik fehér mezes védő a gólvonal elől, majd Scsepovics közeli ismétlést Danilovics védte nagy bravúrral. A túloldalon Holman lépett ki Stopira mellett, éles szögből kapura is lőtt, Kovácsik szögletre mentett. Jó iramban kezdődött tehát a mérkőzés, és a folytatásban sem unatkozhattak a Felcsútra kilátogató szurkolók.

A 9. percben Lazovics ugratta ki a leshatáron Scsepovicsot, aki az alapvonal előtt utolérte a labdát, majd egy csel után középre adott, a vendégek játékosa, Mészáros pedig közelről a saját kapujába lőtt, öngól (1-0)!

Két perc múlva Tőzsér lőtt 17 méterről kapura, Kovácsik szépen védett. A 13. percben Stopira ívelését követően Nego 15 méterről, kapásból lőtt kapu mellé. A 19. percben Lazovics szabadrúgása csak centikkel kerülte el Danilovics kapuját.

Félóra játékot követően Scsepovics szolgálta ki Negot nagyszerű labdával, a kapujából kifutó Danilovics azonban becsúszva szerelni tudta a 16-os vonalánál játékosunkat, a labda Pátkai elé került, ő kapásból, 25 méterről becsúszva az üres kaput vette célba, de a labda centikkel a jobb kapufa töve mellett haladt el.

A 34. percben szinte a semmiből egyenlített a Loki! Könyves állt a kapunknak háttal, majd lefordult védőjéről és egyből lőtt 20 méterről - a lövés eredménye pedig egy ritkán látható, hatalmas gól lett, Kovácsik mozdulni sem tudott a nagy erejű, sarokra tartó lövésre (1-1).

Fordulás után, az 53. percben Stopira iramodott meg a bal szélen, középre adott, a labdáról épphogy lemaradt az ötösön belül becsúszva Lazovics, a hosszún pedig hiába érkezett Nego, nem tudta már kapura kanyarítani kapásból a játékszert. Bő 5 perccel később Nego kapott remek kiugratást a jobb szélen Lazovicstól, betört a 16-oson belülre, majd az akciót villámléptekkel követő Scsepovicsot hozta a hosszú oldalon kihagyhatatlan helyzetbe (2-1).

A 63. percben Kovácsik hatalmas bravúrral védte Holman 23 méterről eleresztett és gólba tartó bombáját! Újabb öt perc elteltével Ferenczi alsó sarok felé tartó kapáslövését hárította kapusunk nagyon szépen. A 75. percben Scsepovics majdnem visszaadta a gólpasszt Negonak, francia játékosunk azonban ajtó-ablak helyzetben nem tudta bevenni Danilovics kapuját 14 méterről.

A 81. percben úgy tűnt, eldöntöttük a mérkőzést, miután Pátkai adott parádés labdát Hadzicnak, aki gyönyörű bokamozdulattal emelt Danilovics fölött a kapuba (3-1).

Csakhogy a Loki nem adta fel, és alig két perc múlva egy gyors akció végén Handzic szép sarokmozdulattal juttatta a labdát a kapuba egy beadást követően (3-2).

Izgalmas percek vártak tehát a csapatokra és persze a szurkolókra is. A 87. percben Pátkai lövését védte Danilovics, majd igyekeztünk a Loki térfelén tartani a labdát. A negyedik játékvezető 5 perces hosszabbítást jelzett, melynek legvégén ott volt az egyenlítési lehetőség a piros-fehérek előtt, de Filip az ötös sarkáról kapu mellé lőtt.

Győzelmünknek köszönhetően 53 pontunk van, akárcsak a listavezető Honvédnak - több győzelmüknek köszönhetően azonban jelenleg ők állnak a tabella élén. Jövő héten a Haladást látjuk vendégül.

Author: Wéninger Ákos

Photo: vidi.hu

More news