Marko Nikolics - 100 tétmeccs a Vidi élén

Cikkünkben összeszedtük a legfontosabb statisztikai adatokat vezetőedzőnk elmúlt két évéből.

Marko Nikolics két évvel ezelőtt, 2017. június 19-én debütált a Vidi kispadján a máltai Balzan FC elleni EL-selejtezőn. A bemutatkozása remekül sikerült, hiszen csapatunk magabiztosan, 2-0-ra nyerni tudott Scsepovics és Lazovics találataival. Az első hat tétmérkőzésén veretlen maradt a Vidivel, először a francia FC Girondins Bordeaux tudta legyőzni a Nikolics irányította Vidit Franciaországban 2-1-re, azonban a visszavágón nagy bravúrral sikerült kiharcolnunk a továbbjutást. Az EL-rájátszásban aztán Nikolics korábbi csapatát, a szerb Partizant kaptuk meg, akik ellen idegenben gól nélküli döntetlent értünk el, hazai pályán viszont 4-0-ra kikaptunk - ez volt egyébként az eddigi legsúlyosabb veresége csapatunknak tétmeccsen a szerb tréner irányításával. 

Marko Nikoliccsal 56 tétmeccset nyert meg a Vidi 24 döntetlen és 20 vereség mellett, a gólkülönbség 169-94. A leghosszabb veretlenségi sorozatunkat idén tavasszal, február 9-e és április 20-a között értük el, ekkor zsinórban 13 tétmeccsen maradtunk veretlenek - 12 alkalommal nyertünk, egyszer pedig döntetlent játszottunk. A negatív rekord három egymást követő vereség volt 2017. november 29. és december 9. között. 

Összes tétmeccs Győzelem Döntetlen Vereség Gólkülönbség
100 56 24 20 169-94

Ahogyan a Haladás elleni sajtótájékoztató után is mondtam, természetesen örülök és büszke vagyok, hogy már száz alkalommal irányíthattam a csapatot. Legemlékezetesebb mérkőzés a száz közül? Szerencsére nagyon sok szép emlékem van, nem tudnék most egyet kiemelni. Nyilván felejthetetlen a Honvéd elleni bajnoki, amikor megnyertük az aranyérmet, de emlékezetesek számomra az Európa Liga-találkozók, a Malmö és Ludogorets elleni BL-selejtezők, vagy a Ferencváros elleni győztes rangadók is. Most azonban nem az a fontos, hogy mi történt a múltban, hanem az, hogy a 101. mérkőzésemet is megnyerjük, ugyanis az azt jelentené, hogy kupagyőzelemmel zárjuk a szezont" - nyilatkozta honlapunknak Marko Nikolics.

Az NB I-ben 66 tétmérkőzésnél jár Marko Nikolics a Vidivel, 38 győzelem és 15 döntetlen mellett 13 alkalommal kaptunk ki, a gólkülönbség 118-65.

Összes NB I-es bajnoki Győzelem Döntetlen Vereség Gólkülönbség
66 38 15 13 118-65

A nemzetközi porondon vezetőedzőnk 22 tétmeccsen irányította eddig a Vidit, 7 győzelem, 9 döntetlen és 6 vereség a csapat mérlege, míg a gólkülönbség 23-23.

Összes nemzetközi tétmeccs Győzelem

Döntetlen

Vereség Gólkülönbség
22 7 9 6 23-23
Összes BL-selejtező Győzelem Döntetlen Vereség Gólkülönbség
8 2 5 1 7-6
Összes EL-selejtező Győzelem Döntetlen Vereség Gólkülönbség
8 3 3 2 11-10
Összes EL csoportkör-meccs Győzelem Döntetlen Vereség Gólkülönbség
6 2 1 3 5-7

Marko Nikolics irányításával a legnagyobb arányú győzelmünk tétmeccsen négygólos volt - öt alkalommal tudtunk 4-0-ra nyerni (Paks - Vidi 0-4, Vidi - Kisvárda 4-0, Vidi - Mezőkövesd 4-0, FC Dabas - Vidi 0-4, Mohács - Vidi 0-4). A legnagyobb arányú vereségünk - ahogy arról a beveztőben már volt szó - szintén négygólos volt, egyszer kaptunk ki 4-0-ra, az EL-rájátszás visszavágóján a Partizantól. A legtöbb találat, összesen 7, a 2017. november 18-i DVSC - Vidi bajnokin született, amelyen 5-2-re győztünk a Loki otthonában. 

A végére hagytuk Marko Nikolics legimponálóbb eredménysorát, melyet a Magyar Kupában ért el a Vidi vezetőedzőjeként. Az eddigi 12 MK-meccsből ugyanis 11-et megnyert a Vidivel és csupán egy alkalommal szenvedtünk vereséget ebben a sorozatban Nikolics irányításával 2017 óta, a gólkülönbségünk pedig 28-6.

Apró csavar a történetben, hogy bár a Haladás elleni bajnoki volt a századik tétmeccse Marko Nikolicsnak a Vidi vezetőedzőjeként, eddig csupán 99-szer ült a Vidi kispadján, hiszen a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján eltiltás miatt nem lehetett ott a kispadon a DVSC ellen, úgyhogy 2019. május 25-én, szombaton este a Magyar Kupa döntőjén ülhet majd ténylegesen századik alkalommal a Vidi kispadján!

Author: Wéninger Ákos

Photo: molvidi.hu

More news