Magaslati levegőn

A Videoton FC-Puskás Akadémia U18 -elsősorban remek támadójátékának köszönhetően- besöpörte az őszi bajnoki címet.

Bajnokság Csapat Helyezés Mérkőzés Győzelem Döntetlen Vereség Gólarány Pont
U18 I. Osztály Videoton FC-P. A. U18 1. 15 12 1 2 61-15 37

Igazán nem panaszkodhat Dajka László, az U18-as gárda vezetőedzője, hiszen remek őszi idényen van túl csapata. A 15 mérkőzésből 12 találkozón győztesen jöhettek le a pályáról, míg egy meccsen döntetlent értek el, és kétszer szenvedtek vereséget. Toronymagasan a csapat lőtte a legtöbb gólt a bajnokságban – 61-szer voltak eredményesek, és két ponttal előzik meg a mögöttük álló Honvéd MFA együttesét. Figyelemre méltó, hogy több összecsapáson is gólszüretet rendeztek, a Siófok ellen 11-0-ra nyertek, a Debrecent 6-1-re verték, a PMFC otthonában pedig 6-2-es sikert értek el. Barcsay Márk 15 találatával vezeti a csoport góllövő listáját, Alex pedig 9 góljával holtversenyben a 3. helyen áll a tavaszi szezon előtt.

Dajka László vezetőedző természetesen nem elégedettlen, ugyanakkor látja azt is, miben kell előrelépnie a listavezetőnek.
- Összességében azt kell, hogy mondjam, elégedett vagyok, hiszen nagyon-nagyon sok jó mérkőzésünk volt. Támadójátékot játszottunk, a közönség élvezte, vevő volt a mi produkciónkra. Ahhoz képest, hogy betegségek, és sérülések gátolták a munkát, valamint Halász Bálint egy korosztállyal feljebb lépett, gratulálnom kell a játékosaimnak, becsülettel, és eredményesen tették a dolgukat. Ezzel együtt is van mit tennünk még, oda kell figyelnünk olyan dolgokra, amelyek a képzéssel kapcsolatosak. Gyakoroljuk majd a védekezést, valamint a középpályások mozgását.

A Videoton FC-Puskás Akadémia U18-ra tehát mozgalmas tavasz vár, melynek végén csapatunk mindenképpen szeretne bajnoki címet ünnepleni!

Author: Németh Zoltán

More news