Jobb a Vidi tavaszi mérlege!

A Videoton és a Ferencváros egyaránt nyolc mérkőzést játszott eddig a tavaszi szezonban.

Közös a két csapatban az is, hogy veretlen a szezon második felében – ezt, a Sóstón összecsapó két csapaton kívül csak a Győri ETO mondhatja el magáról.

Amíg azonban a Videoton – 6 győzelemmel és 2 döntetlennel, 14-5-ös gólkülönbséggel – 20 pontot szerzett február óta, a Ferencváros eredménysora 3 győzelem, 5 döntetlen, 10-7-es gólkülönbség: ez „csak” 14 pont. Mind a két csapat „csúcstartó” is: egyetlen más alakulat sem nyert többet a Soproni Ligában, mint a Vidi (16), és senki sem játszott több döntetlent, mint a Fradi (10).

Érdemes összevetni a Videotont és a Ferencvárost azon ellenfelek tükrében, amelyekkel a tavaszi szezonban már mindkét csapat játszott.

A négy közös ellenfelet – Szombathelyi Haladás, Zalaegerszeg, Nyíregyháza, Paks – nagyító alá téve, azt látjuk, nagyon hasonlóak az eredmények, de orrhosszal jobb a Vidi mérlege!

A Haladást a Videoton 4-2-re, a Ferencváros 2-1-re győzte le. A Paksot mindkét csapat 2-1-re verte, a ZTE ellen mi 2-2-t játszottunk, a zöld-fehérek 3-3-ra végeztek. A mérleg nyelve a Nyíregyháza, amely ellen a Fradi gól nélküli döntetlent játszott, a Vidi viszont 1-0-ra legyőzte Szentes Lázár csapatát.

Author: Wéninger Ákos

More news