Hartyáni Gábor - "Ausztria jót tett a csapatnak"

Arra kértük a Vidi II trénerét, értékelje nekünk a múlt heti ausztriai edzőtábort.

Ahogy arról honlapunk többször is beszámolt, a Vidi II a múlt héten Ausztriában töltött néhány napot. Két nemzetközi felkészülési mérkőzést is játszott a csapat, de ezenkívül számos érdekes programon is részt vettek a játékosok. Hartyáni Gábort az ausztriai tapasztalatokról kérdeztük.

- Hogyan értékeli azt a négy napot, amit Ausztriában töltöttek? Sikerült az előre eltervezett dolgokat megvalósítani?
Félig-meddig. Két mérkőzést játszottunk, ugyanabban a felállásban egy viszonylag gyengébb és egy erősebb csapat ellen. Annak ellenére sem lehetünk maradéktalanul elégedettek, hogy az erősebb csapat ellen magabiztos győzelmet szereztünk, hiszen a jóval gyengébb - de nagyon lelkes - TSV Pöllau megvert bennünket. Ugyanakkor nem csak a vereség ténye bosszantó, hanem a mérkőzésen mutatott játék is. Ismét bebizonyosodott, amit korábban már sokszor mondtam, hogy a felállt védelem ellen nem tudunk mit kezdeni. A téli felkészülési időszakban nagy hangsúlyt fektettünk eddig is a támadásépítések gyakorlására, ezután is ez lesz az egyik legfontosabb feladatunk az edzéseken. A szombati mérkőzést - ahol egy remek csapat ellen játszottunk, akik nem álltak be 10 emberrel védekezni, hanem hasonlóan támadó szellemben játszottak, mint mi - sikerült több góllal megnyernünk.

- Ausztriában nem csak a mérkőzéseken volt a hangsúly, hanem a csapatösszetartáson is, igaz?
Így van, ez egy szintén fontos része volt az edzőtábornak. Edzeni és meccseket játszani itthon is tudunk. Arra viszont eddig kevés lehetőségünk volt, hogy ennyi időt töltsünk el együtt. Nagyon jól sikerültek az esti vetélkedők, ahol a játékosok különböző sporttal, kultúrával kapcsolatos kérdéseket kaptak. Fontos a jó csapatszellem, ezt hosszú edzői pályafutásom alatt már többször megtapasztalhattam. Szerencsére itt a kis-Vidinél sosem volt gond az összetartással, nincs egy olyan játékosunk sem, aki egyénieskedő volna, és a saját érdekét a csapat érdeke elé helyezné.

A próbajátékon Kálmán már bizonyított.

- Több hete a csapattal készül Kálmán József, aki eddig az NB III-as Eger együttesében szerepelt. Milyen benyomást tett a fiatal csatár a szakmai stábra, és mi lesz a sorsa?
A játékos hozzáállásával és edzésmunkájával elégedettek vagyunk, és a mérkőzéseken is jó teljesítményt nyújtott. Folyamatosan tárgyalunk a játékossal, aki miután megérkeztünk Ausztriából, hazautazott Egerbe. Legnagyobb gondunk, hogy 1991-es születésű, azaz az ifiből már kiöregedett. Sok edzésre lenne szüksége, és persze folyamatos játéklehetőségre, amit viszont az NB II-ben nem biztos, hogy rendszeresen tudnánk neki biztosítani. Remélem sikerül olyan megoldást találnunk, ami a játékos számára, és persze a mi számunkra is előnyös lesz.

- Mi a helyzet a sérültekkel?
Sajnos több játékosunk is hosszabb ideje bajlódik sérülésekkel. Fejes két hete, a törökországi edzőtáborban sérült meg, Baracskait decemberben operálták, rá még hosszabb pihenő vár. Szeleczki és Máté január eleje óta sérültek, egyelőre nem tudni, mikor kezdhetnek el teljes intenzitással edzeni.

Author: Wéninger Ákos

More news