TUDÓSÍTÁS

Gól nélküli döntetlen a Ferencváros otthonában

Továbbra is 6 pont az előnyünk a bajnoki címvédővel szemben. A tabella élén helyet cseréltünk a Honvéddal, a piros feketék ugyanis legyőzték a Debrecent.

A bajnoki címvédő Ferencváros otthonába látogattunk szombat este, a két csapat között 6 pont különbség volt a találkozót megelőzően. A két csapat már úgy kezdhette a mérkőzést, hogy tudta, a Honvéd hazai pályán legyőzte a DVSC-t, így a tabella élére állt.

Az első 20 perc óvatos játékkal telt el, komolyabb helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki. A 19. perc végén Hajnal szabadrúgását követően Hüsing felsőtestéről pattant a labda a kapufánkra. A 30. percben egy szöglet után Hüsing fejelte a labdát a kapunktól öt méterre teljesen üresen álló Leandrohoz, aki egyből kapura fordult és lőtt, Kovácsik védett! A félidő vége előtt nem sokkal Lazovics emelt éles szögből a hazai kapu fölé.

A második játékrész rögtön Vidi-helyzettel kezdődött, Stopira beadás helyett kapura lőtt szélről, Dibusz a léc alól piszkálta ki a labdát. Nem sokkal később újra hátvédünk próbálkozott, ez nem volt olyan veszélyes, mint a korábbi. Nagy csatát láthatott a közönség, de a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. A 70. percben Dibusz lökte fel Suljicot a tizenhatoson belül, Szabó Zsolt azonban nem látott szabálytalanságot. 6 perccel később Lazovics tekert 19 méterről kapura egy szabadrúgást, a labda Djuricinről pattant szögletre. Játékosaink kezezést reklamáltak, a visszajátszásból azonban úgy tűnt, inkább a hazai játékos fejét érintette a labda.

A 78. percben Lovrencsics távoli lövése suhant el nem sokkal a kapunk mellett. A mérkőzés végén Maric beadását Hadzic lőtte fölé, ez volt az utolsó említésre méltó momentum.

A 0-0 azt jelenti, hogy megmaradt csapatunk 6 pontos előnye az FTC előtt, viszont helyet cseréltünk a Honvéddal a táblázaton, a kispestiek az első, mi a második helyről várjuk a következő fordulóban esedékes Vidi - Honvéd rangadót.

Author: Wéninger Ákos

Photo: vidi.hu

More news