BEHARANGOZÓ

Európa-bajnokokkal felálló sztárcsapat várt a Vidire!

A Paris Saint-Germaint kaptuk második ellenfélnek, a franciákon keresztül vezetett az út a legjobb 16 közé.

A Dukla Praha elleni győztes párharcot követően, valamivel nagyobb önbizalommal tekintettünk a jövőbe - emlékszik vissza Horváth Gábor a csapat hátvédje, ám Fortuna istennője ezúttal sem kedvezett a sorsolásnál, második ellenfelünk, az Európa-bajnok Fernandezzel, Couriollal és Rocheteau-val felálló Paris Saint-Germain meglehetősen kemény diónak ígérkezett.

Az előjelek viszont kedvezőek voltak. A párizsi mérkőzés előtt négy nappal az akkori első számú hazai klubcsapat, a Budapest Honvéd otthonában nyerni tudtunk 1-0-ra, ráadásul Kovács Ferenc vezetőedző, a Lens elleni bajnokit megtekintve úgy nyilatkozott, bár a PSG kétségkívül sztárjátékosokból áll, a csapat mégsincs megfelelően „összerakva”, és ha okosan játszunk, már idegenben eldönthetjük a továbbjutást.

Az indulás kalandosra sikerült. Az elutazás előtti estén derült ki, Kovács Ferenc csak egyetlen útra jogosító vízumot kapott, amit azonban a Paris Saint-Germain - Lens összecsapást megtekintve elhasznált. Fejes Gábor technikai vezető másnap már kora hajnalban a Francia nagykövetség ajtajában toporgott, és készséges együttműködésüknek hála, mire a csapat a reptérre ért, a kiutazási engedéllyel a kezében várta őket, így a Videoton teljes létszámmal utazhatott el Franciaországba 1984 októberének végén.    

Author: Vidi.hu

Photo: lemeilleurdupsg.com

More news