Egy pont a Fradi ellen

A Videoton FC-Puskás Akadémia U16 1-1-es döntetlenre végzett, az U18 viszont kikapott az FTC vendégeként.


Érdekes és felettébb gólgazdag összecsapást vívott egymással a két együttes ősszel, akkor 4-4-es végeredmény született. Ennek a meccsnek a hőse Zsótér Donát volt, aki három góljával döntő érdemeket szerzett a pontmentésben, mivel kétgólos hátrányból hozta vissza csapatát. Zsótér azóta egy korosztállyal feljebb lépett, így a társakon volt a világ szeme. A szombati összecsapáson rendkívül mély és sáros volt a pálya talaja, folyamatos játék igazán nem tudott kialakulni. A 12. percben megszerezték a zöld-fehérek a vezetést, Murai S. Márk 25 méteres lövése talált utat Zima Ádám hálójába. Innentől kezdve csapatunknak volt három komoly ziccere, de ezeket nem sikerült gólra váltani. Kiharcolhattuk volna az egyenlítést, sőt meg is fordíthattuk volna az állást. A második játékrész elején, az 51. percben egy szemet gyönyörködtető kontratámadás végén, egy baloldali akció után Molnár Tamás bepasszolta Németh Erik elé a labdát, és ő a bal alsó sarokba továbbított. Kiegyenlítetté vált a játék, a mérkőzés hajrájában, a 88. percben Németh Eriknek volt egy fejese, amely centiméterekkel ment el a kapufa mellett.

Cseh András, a Videoton FC-Puskás Akadémia U16 edzője: A mostani állapotunkban – tegnapelőtt még tizenegyen voltunk, sok a beteg, két eltiltottunk is volt, Koronczi Bence, és Makrai Gábor személyében, Nagy Máté, pedig sérült - igazságosnak tartom a döntetlent.

A találkozó jegyzőkönyvét itt tekinthetik meg.

Ferencváros U18 - Videoton FC-Puskás Akadémia U12 2-1 (1-0)
A két csapat legutóbbi találkozóján Szabó Márton két találata döntött a Ferencváros javára, úgyhogy égett a visszavágás vágya csapatunkban. Aztán a kilencven perc elteltével kiderült, hogy tovább tart a „Fradi átok”! Pedig jól indult a mérkőzés, mivel már a 9. percben vezetést szerzett csapatunk. Barcsay Márk beadása után a kilépő Tóth Lászlót a 16-oson belül elütötte a vendéglátók kapusa, Kővári Gábor. A büntetőt Barcsay magabiztosan értékesítette. Utána azonban fordulatot vett a mérkőzés, a ferencvárosiak mindent egy lapra feltéve letámadtak, egyre-másra harcolták ki a pontrúgásokat, hat szöglet, valamint hat szabadrúgás jellemezte ezt az időszakot. Végül egy szabadrúgás után egyenlítettek a 37. percben Lepkó Norbert révén. Még a félidő vége előtt egy jobboldali támadást élesen belőttek a 16-oson belülre, a labda pedig egy pattanás után Kara Dániel kapujában landolt. A második félidőben hiába uralta csapatunk a meccset, nem sikerült szépíteni. Ráadásul Paudits Patriknak volt egy százszázalékos helyzete, amikor kilépett középen, de mellé gurított, majd Alex előtt is ott volt a lehetőség, de nem találta el jól a labdát. Ezeket a ziccereket kihagytuk, így maradt a hazai előny.

Dajka László, a Videoton FC-Puskás Akadémia U18 edzője: Játékosaim becsülettel küzdöttek, hiába vezettünk egy nullára a mérkőzés elején, és irányítottuk végig a második félidőt, a megalkuvást nem tűrő, agresszív játékával a Ferencváros fordítani tudott. A második félidőben adódó helyzeteinket kihagytuk, egy döntetlenszagú mérkőzésen szenvedtünk vereséget.

A találkozó jegyzőkönyvét itt tekinthetik meg.

(fotó: pfla.hu)

Author: Németh Zoltán