Elődöntőben a kupában: Vidi - Bp. Honvéd 4-0

Összesítésben 5-1-gyel, remek játékkal és szép gólokkal jutottunk a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé.

Magyar Kupa visszavágó
Videoton FC - Bp. Honvéd 4-0 (2-0)

Remekül kezdődött a mérkőzés, Gosztonyi révén már a 3. percben vezetéshez jutottunk:Lencse kapott egy jó labdát a 16-oson belül, keresztbe passzolt, a hosszún érkező Gosztonyi pedig egy kis segítséggel a hálóba juttatta a labdát. (1-0)
Lendületben maradtunk, az 5. percen Alves a 16-os bal oldaláról keresztbe emelt, ismét Gosztonyi érkezett, de ezúttal nem találta el a kaput.
A 28. percben Alves lépett ki a jobbösszekötő helyén, lövése Kemenesről visszajött, de szerencsére  támadónk még elérte az alapvonal előtt, és középre adott, ahonnan a hosszú felől középre mozduló Lencse ollózó mozdulattal juttatta a kapuba a labdát  - a kapufa segítségével. (2-0)
A Lencse-Alves páros továbbra is aktív maradt: a 36. percben előbbi tört kapura, majd nagyon jó ütemben forgatta át a labdát a bal oldalra, ahol Alves érkezett, de óriási helyzetben hibázott, így maradt a kétgólos előny. Az akció mindenesetre gyönyörű volt.
A Honvéd keveset veszélyeztetett az első félidőben, de a 40. percben csak centiken múlt a szépítés: Ivancsics parádés kapáslövése majdnem beakadt a bal felső sarokba.

Sajnos vezetőedzőnk nem érezte jól magát, így a második félidőben Bekő Balázs irányította a csapatot.
A szünetben Alves helyére Vasziljevics állt be.
Csapatunk továbbra is fölényben és magabiztosan futballozott.
Az 50. percben Szakály tolta befelé a labdát a tizenhatossal párhzamosan, majd a kapu irányába tekerte. Gyönyörű megoldás volt, kár, hogy kicsit elkerülte a kaput. A 60. percben ismét cseréltünk, a vastaps közepette távozó Gosztonyi helyett a fiatal Gyurcsó lépett a pályára.
A 74. percben Polonkai hasonló helyzetbe került, mint amiből a Fradi elleni gólját szerezte, ezúttal azonban emelés helyett a lövést választotta, Kemenes nagy bravúrral hárított.
A 80. percben újabb cseréhez készülődtünk, az oldalvonalnál a kisebbik Elek várta, hogy beálljon Lencse helyett. Lendületben lévő csatárunk ennek ellenére még villant egyet: a 16-os vonaláról olyan "vinczeottósan" csavarta a tehetetlen Kemenes mellett-fölött a labdát a hálóba. (3-0)
Természetesen a gólöröm mellé a vastaps is kijárt neki, teljesítményét a tévés szakértő Várhidi is kiemelte: őt választotta a meccs legjobbjának!
Elek beállt, és így a korábban beszálló Gyurcsóval, valamint a kezdőcsapatban helyet kapó Ízinggel már három fiatal volt a pályán. Gyurcsó aztán látványosan hálálta meg a bizalmat. A 80. percben Sándor nagyszerű ütemben tálalt a leshatárról induló fiatal játékos elé, aki miután maga elé tolta a labdát, elhitette Kemenessel, hogy nagy lövés jön, ehelyett azonban lágyan átemelte a kifutó kapust. (4-0)
Öreg rókákat idéző, szenzációs találat volt!
A vége előtt nem sokkal még Sándor tekert fölé egy szabadrúgást.

Magabiztosan, 5-1-es összesítéssel jutottunk tovább. A csapat a Fradi elleni fieszta után ismét látványos és közönség-szórakoztató játékot mutatott be, szenzációs gólokkal színesítve az előadást!

Author: Kopa Rajmund

More news