Vereség vezéráldozatokkal

A két gól mellett két piros lapot is láthattak a nézők.

Videoton-Puskás Akadémia - Veszprém 0-2 (0-1)
Felcsút, 300 néző
Játékvezető: Böcskei Balázs Asszisztensek: Hofbauer Roland, Hima Andrea
Videoton-PA: Pajovics - Margitics, Vaszicsku, Apostolopoulos, Jankovics - Macsicza (Babos 72'), Polonkai (Soós 55') - Molnár (Baracskai 55'), U.Nikolics, Jeff Silva - Máté
Veszprém: Tarczy - Ihász (Garai 79'), Császár, Lang, Bosnjak, Nikolin, Hevesi-Tóth, Molnár, Leitold (Pálfi 86'), Thiago, Bali (Czvetkó 82')
Gólszerző: Hevesi-Tóth (27'), Nikolin (73')
Sárga lap: Jankovics (33'), Macsicza (68') illetve Lang (78'), Császár (85')
Kiállítva: Jeff Silva (53') illetve Thiago (59')


Napsütéses időben, de nagy szélben kezdődött Felcsúton az NB II-es csapatunk vasárnapi bajnokija a Veszprém ellen, melyet a helyszínen tekintett meg a Gyirmót vezetőedzője, Csank János is.

A szél az első félidőben minket támogatott, ennek megfelelően támadólag léptünk fel. Máté már a 2. percben gólt szerezhetett volna, egy remek kiugratást követően került helyzetbe, a kapus mellett sikerült is elgurítania a labdát, a gólvonal előtt nem sokkal azonban egy vendég védő tisztázni tudott. Ezt követően főleg a két 16-os között zajlott a játék. A 21. percben a sérüléséből felépülő, és ismét játéklehetőséget kapó Polonkai tekert középre egy szögletet, amit a berobbanó Macsicza lőtt egyből kapura, a labda egy vendég védőről pattant ki. Nem elképzelhetetlen, hogy a labda a veszprémi játékos kezét is érintette, a játékvezető azonban továbbot intett. A mérkőzés 27. percében megszerezték a vezetést a fehér mezben játszó vendégek. Egy bal oldali szögletet követően a labda Hevesi-Tóth elé került, aki 10 méterről, laposan kilőtte a hosszú alsó sarkot (0-1). A félidő hátralévő részében többet birtokoltuk a labdát, de igazi helyzet már egyik kapu előtt sem alakult ki.

Fordulás után - a szél segítségét is kihasználva - mezőnyfölénybe került a Veszprém, és már a 46. percben növelhették volna az előnyüket, a kapufa azonban velünk volt. Két perccel később ismét a kapufán csattant a labda, egy 30 méterről elvégzett szabadrúgást követően. Az 53. percben emberhátrányba kerültünk, Jeff Silva könyökölte le ellenfelét, egyből villant a piros. Akár csak az 59. percben, amikor Thiago csúszott rá páros lábbal Jankovicsra, ez is jogos piros lap volt. A 67. percben Soós adott parádés labdát Máténak, csatárunk egyből kapura lőtt, a vendégek kapusa azonban bravúrral védte a lövést. A 73. percben újabb gólt szereztek a vendégek. Apostolopoulos akart felszabadítani a 16-osunkon belül, a labdával azonban pont a vendégek játékosát találta telibe, akinek a hátáról kapura pattant a labda, amit Pajovics még nagy bravúrral védett, de a kipattanóra egyedül érkezett Nikolin, és közelről a kapuba lőtt (0-2).
Az utolsó percekben mindent egy lapra feltéve támadtunk, de gólt ezúttal nem sikerült szereznünk.

A mérkőzés pozitívuma, hogy több mint féléves kihagyást követően ismét pályára lépett csapatunkban Babos Barna, valamint a DVTK elleni Ligakupa-meccsen sérülést szenvedő Polonkai is egészségesen tért vissza. Negatívumból van sajnos több, hiszen Macsicza és Vaszicsku is begyűjtötte az ötödik sárgáját, így ők sem léphetnek jövő héten pályára a BKV ellen, akár csak a piros lap miatt eltiltott Jeff Silva és a múltkor kiállított Farkas Norbert sem, valamint sérülés miatt Papucsek Barnára sem számíthat Hartyáni Gábor.

Hartyáni Gábor:
"Ezen a szinten nem szabad két ilyen buta gólt kapni. Főleg, hogy ellenfelünk sokkal rutinosabb volt annál, hogy ne használja ki könyörtelenül védelmünk megingásait. 0-2 után jól játszottunk mezőnyben, de kapu előtt pontatlanok voltunk, így azt kell mondanom, megérdemelt győzelmet szerzett a Veszprém."

Author: Wéninger Ákos

More news