Somodi bravúrjai kellettek a győzelemhez

Máté a mérkőzés hajrájában megszerezte a győztes gólt, ezzel továbbra is vezeti az NB II Nyugati csoportjának góllövőlistáját, immár 9 találattal.

A Hartyáni-csapat tovább folytatja remek szereplését az NB II-ben. Ezúttal a BKV otthonából hozták el a felcsúti fiatalok mindhárom bajnoki pontot. A mérkőzés színvonalára jó indulattal mondhatjuk, hogy közepes volt. Az első félidőben csupán három helyzetet jegyezhettünk fel. A 13. percben Balog indította Margiticsot a jobb szélen, beadását Szolnoki lőtte kapura, a hazaiak hálóőre azonban bravúrral védte a bal alsó felé tartó lövést. 10 perccel később Fazekas adott középre, kapunk előtt nagy kavarodás alakult ki, végül Somodi mutatott be egy nagy bravúrt. Kapusunknak a 35. percben is nagy szerepe volt abban, hogy 0-0 maradt az állás. Történt ugyanis, hogy Miklósvári kínálta meg Somodit egy életerős lövéssel, amit nagy bravúrral védett kapusunk, a kipattanót Molnár fejelte kapura, Somodi azonban fantasztikus reflex-mozdulattal ezt a kísérletet is hárítani tudta.

Fordulás után nem sokat változott a játék képe. A 61. percben Molnár közeli fejesét védte Somodi, majd a 68. percben Szabó Viktor lőtt nagy helyzetben kapu mellé. A mérkőzés 81. percében egy szerencsés gólt szereztünk. Máté 26 méterről ívelt kapu felé egy szabadrúgást, a labdába több játékos is beleérhetett volna, talán ez is megzavarta a hazaiak kapusát, végül ugyanis senki nem ért a labdába, ami a hazai kapuban kötött ki. Ez volt Máté kilencedik találata ebben a szezonban, és 12 fordulót követően vezeti az NB II Nyugati csoportjának góllövőlistáját. A 85. percben egy szöglet után fejelt kapura Baranyai, a labda a felső lécről pattant vissza a mezőnybe. A 90. percben Soós 15 méterről lőhetett kapura, a hazaiak hálóőre azonban védte a kísérletet, így a mérkőzés végeredménye maradt az 1-0 csapatunk számára.


"Nagyon fontos győzelmet szereztünk. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy ez a győzelem a szerencsésebbik fajtából való. Mindkét csapat gyenge teljesítményt nyújtott, végül mi jöttünk ki jól a végén, egy szerencsés találatnak és Somodi bravúrjainak köszönhetően, aki a mérkőzés legjobbja volt."

Author: Wéninger Ákos

More news