JÓTÉKONYSÁG

Sok-sok adománnyal segítették a rászorulókat szurkolóink

A Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen hirdetett akciónkra plüssjátékokat, játékautókat, babákat, társasjátékokat és könyveket ajánlottak fel, de akadt, aki számítógép-monitorral kedveskedett. Köszönjük szurkolóink adományait!

A december 8-ai Videoton FC – FTC bajnoki labdarúgó mérkőzés előtt „Legyen jó a játék! Hozzon mindenki egy játékot az év utolsó mérkőzésére!” címmel adománygyűjtő akciót szervezett klubunk és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

Az adományozók leginkább plüssjátékokat, játékautókat, babákat, társasjátékokat és könyveket ajánlottak fel, de akadt, aki számítógép-monitorral kedveskedett. A karitatív szervezet sátrát meglátogatta Stopli, a Videoton FC ifjúsági kabalája, és a Mikulás is, akik egy-egy vidis ajándékcsomagot ajándékoztak.

Az akció végére mintegy 50-60 kg adomány gyűlt össze, amelyet a Szeretetszolgálat munkatársai a Székesfehérváron élő rászoruló, hátrányos helyzetben lévő családok gyermekeihez juttatnak el még karácsony előtt.

A klub a mérkőzés jegybevételének 10%-át, 253.000 forintot ajánlott fel a Máltai Szeretetszolgálatnak, illetve szintén 10%-ot a Csepp a Tengerben Alapítványnak, akik közvetítésével érkezett a találkozóra a Pilisi Gyermekotthon lakóinak egy csoportja.

A lakóotthonok gyerekei és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nemrégiben alakított monori sportegyesületének tagjai alkották a sorfalat a Fradi elleni mérkőzés előtt. A Málta SE csapat célja, hogy szegénysorsú, hátrányos helyzetű gyerekeket vezessen be a sport világába. A két és fél éve elindult program eredményeként ma már a fiúk a másodosztályú futsall bajnokságban játszanak. A sorfalat álló gyerekek az élmény mellett egy-egy névre szóló, a csapat által is dedikált Vidi mezzel gazdagodtak, amiket Tomas Tujvel és Zsótér Donát adtak át a meccs után.

Az akció a Videoton FC és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hosszú ideje fennálló közös és szerteágazó együttműködése révén valósulhatott meg. A két szervezet ezúton mond köszönetet mindazoknak, akik adományukkal hozzájárultak az akció sikeréhez, és ajándékaikkal boldogabbá tették számos nélkülöző gyermek karácsonyát.

Author: Acsai N. Ferenc

Photo: vidi.hu

More news