Nem hibáztunk Kecskeméten

A Videoton FC-Puskás Akadémia U18 öt gólt vágott a KTE vendégeként, az U16 pedig 2-1-re tudott nyerni.


A tabella középmezőnyében elhelyezkedő kecskemétiek ellen ősszel, hazai pályán 3-0-ra sikerült nyerni, így minden alap megvolt arra, hogy valami hasonló eredményt érjen el csapatunk a visszavágón is. Nem is kezdtünk rosszul, hiszen már a 21. percben Alex betalált, és ebben a játékrészben ezután még kétszer kellett közepet kezdenie a vendéglátó együttesnek. Előbb Pápai Patrik, majd Barcsay Márk is felavatta Ikotin Gábort. A szünet után is csapatunk dominált, ennek köszönhetően Barcsay duplázott az 51. percben, és húsz perc elteltével Hudák Martin is feliratkozott a gólszerzők közé.

Dajka László, a Videoton FC-Puskás Akadémia U18 edzője: A nagy szél ellenére az első félidőben egészen jól futballoztunk, és már ekkor sikerült eldöntenünk a mérkőzést. Két-három szép akciógólt is rúgtunk egy szervezett csapat ellen, azt kell, hogy mondjam, hogy most jól futballoztunk – főleg az első félidőben. Javítanivalónk még van, de ebben a nagy szélben még időnként nekem is tetszett a csapat játéka.

A találkozó jegyzőkönyvét itt tekinthetik meg.


Jól kezdtünk, és a 6. percben már előnyhöz jutottunk, amikor egy jobboldali támadás után egy visszapasszolt labdát a 11-es pont magasságából Molnár Tamás – aki egyébként ballábas – jobbal a kapus mellett lőtte a hálóba. A gól azonban minket vetett vissza, kapkodóvá vált a játékunk, pontatlanok voltunk. Majd a 22. percben egy szerencsés góllal növeltük előnyünket, egy indítás után a vendéglátók kapusa, Szabó Gergő kezéből kicsúszott a labda, és a szemfüles Makrai Gábor, pedig élt a lehetőséggel, és belőtte az üres kapuba. A második félidőben viszont mezőnyfölényben játszott a Kecskemét, elől nem tudtunk helyzetet kialakítani, kissé szellősen védekeztünk, és a középpályán is fölényt harcolt ki a hazai csapat, szépíteni is tudtak a 73. percben Bálint Artúr büntetőjéből, de ezúttal Fortuna is segített bennünket, és újabb találatot már nem értek el a kecskemétiek. Meg kell jegyezni, hogy a lefújásig meleg perceket élt át a csapat, mivel a 86. percben az utóbbi meccseken öt gólt szerző, és magáról megfeledkező Makrai a kiállítás sorsára jutott egy kakaskodást követően.

Cseh András, a Videoton FC-Puskás Akadémia U16 edzője: Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, annak ellenére, hogy már két góllal vezettünk. A szünet után a Kecskemét fölénybe került, szépített is, de szerencsére meg tudtuk akadályozni, hogy újabb gól lőjenek.

A találkozó jegyzőkönyvét itt tekinthetik meg.

(fotók: pfla.hu)

Author: Németh Zoltán