FELKÉSZÜLÉS

Magabiztos győzelem a Vác otthonában

A Vidi II 3-1-re győzte az NB II élmezőnyébe tartozó ellenfelét.

Felkészülési mérkőzés, Vác, 50 néző

Dunakanyar-Vác FC - Videoton FC II 1-3 (0-2)

Videoton FC II: Papp Marcell - Vachtler, Tar, Tamás (Pápai 46'), Jankovics (Varga T. 46') - Károly, Kiss Z., Farkas V., Papp Máté - Molnár, Szabó D. (Nagy Á. 46')

Gólszerzőink: Szabó D. (25'), Vachtler (32'), Károly B. (55')

A Vidi II felkészülési mérkőzésének pikantériája az volt, hogy a sorsolás szeszélye folytán pontosan egy hét múlva első csapatunk ugyancsak a Váccal találkozik, a Magyar Kupa-negyeddöntői során.

A mostanában sanyarú gazdasági helyzetben lévő váciak az őszi szezon zárását követően a hatodik helyen állnak a másodosztályban, elvileg tehát jóval nagyobb erőt képviseltek, mint második csapatunk. Ebből semmi nem látszott a mérkőzésen. Nagyon jól játszottunk, és már az első játékrészben kétgólos előnyre tettünk szert. Előbb egy szép akció után Szabó Dávid vette be a váciak hálóját (0-1), majd Vachtler szabadrúgás után volt eredményes (0-2).  A szünetben nyugodtan variálhatott, cserélhetett hármat Komjáti András, semmi sem veszélyeztette a győzelmet. Az 55. percben Károly Bálint tovább növelte az előnyt (0-3), majd ezt követően is több nagy helyzetet alakítottunk ki. Kétszer is egy az egyben vihettük volna a váci kapusra a labdát, ha a játékvezető sípja meg nem szólal. Mindkét les megítélésén lehetett vitatkozni. A végén ugyan szépítettek a hazaiak, de a lényeg nem változott: a jó erőket képviselő váciakat könnyedén győztük le. Szerdán az Újbuda, pénteken pedig a Dunaújváros gárdája vizitel Felcsúton előkészületi mérkőzésen.

"Ezúttal ügyesen szerveztük a támadásainkat, szépen játszottunk, még több gólt lőhettünk volna egy olyan csapatnak, amely jó erőt képvisel. Elégedett vagyok a fiúkkal" - értékelt a lefújás után Komjáti András, a Vidi II vezetőedzője.

Címlapfotó: pfla.hu/ Takács József

Author: Gyurina Zsolt

More news