IGAZOLÁS

Loic Nego a Vidiben folytatja

U19-es Európa-bajnok hátvéd csatlakozott a kerethez.

A Charlton Athletic és a Videoton FC megállapodása értelmében hivatalossá vált, hogy Székesfehérváron folytatja pályafutását Loïc Nego! A francia szélsőhátvéd 1991. január 15-én Párizsban született, majd 14 évesen a Nantes akadémiájának játékosa lett. A kanáriknál 2010-ben bajnoki mérkőzésen is bemutatkozott, majd egy évvel később az AS Roma igazolta le az akkor 20 éves játékost. Nego 2013 tavaszát a Standard Liége-nél töltötte, mielőtt két éve Magyarországra, az Újpest FC-hez igazolt volna.

A 180 centiméter magas védő az NB I-ben bemutatott játékával hamar felhívta magára a Charlton Athletic figyelmét, így 2014 tavaszán már az angol másodosztályú klub labdarúgója volt, a 2014/2015-ös szezonban pedig kölcsönjátékosként ismét Újpesten futballozott. Loïc Nego az NB I-ben eddig 27 mérkőzésen három gólt szerzett és két gólpasszt osztott ki, 2014-ben Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett.

Új igazolásunk jelentős nemzetközi tapasztalattal is bír, hiszen meghatározó tagja volt a 2010-ben Európa-bajnok francia U19-es válogatottnak, emellett pályára lépett U17-es Eb-n és U20-as világbajnokságon is.

"Magyarország egyik legjobb csapatához igazoltam, örülök, hogy sikerült megegyeznünk. Nagyon meggyőzőek az itteni körülmények, Nyugat-Európában tapasztaltam hasonlókat. Ez fontos számomra, hiszen ez az alapja mindennek. Minden adott tehát ahhoz, hogy jó teljesítményt nyújtsak, várom már, hogy hétfőn az új csapattársaimmal edzhessek, és bebizonyítsam, érdemes volt szerződtetni" – mondta Nego a vidi.hu-nak.

„Nemzetközi tapasztalatokkal is bíró jobbhátvédet sikerült igazolnunk a személyében. Ő az egyik legjobb jobbhátvéd a magyar mezőnyben, ez bizonyította Újpesten. Örülök, hogy sikerült megszereznünk a Charltontól, mert nagyon komoly erősítést jelent a csapatnak.“ – nyilatkozott Kovács Zoltán, a Vidi sportigazgatója.

Loic Nego hároméves szerződést írt alá klubunkhoz.

Author: Acsai N. Ferenc

Photo: vidi.hu

More news