Lipták Zoltán több fronton is helyt állt az ősszel

Csapatkapitány-helyettesünk, "Lipi" szép szezont zárt mind a klubnál, mind pedig a válogatottban.

- Véleményed szerint, melyik volt a szezon legjobb mérkőzése?
+ Nem hiszem, hogy meglepetésként hat, amit mondok: a zalaegerszegi bajnoki. Nehéz talajú pályán, jó ellenfél ellen fontos győzelmet arattunk, ezért emelném ki ezt a rangadót.
- Mi volt az ősz meglepetése?
+ A kérdés sok mindenre vonatkozhat, de én a mérkőzésekre vonatkoztatva azt mondom, hogy a Honvéd elleni vereség. Kudarcnak viszont inkább a Debrecen elleni zakót, illetve a siófoki szezonnyitó döntetlenjét tartom a magam részéről.
- Melyik gólra szavazol, mint a szezon legszebbje?
+ Nálam Alves kaposvári találata viszi a prímet, amely egyben a mérkőzés harmadik gólja volt: csinált egy visszacselt Petrók Viktorral szemben, majd nehéz szögből gyönyörűen csavart lövést küldött a bal felső sarokba.
- Számodra ezt az őszt az is széppé tette, hogy stabil tagjává váltál a válogatottnak...
+ Igen, ez külön öröm a számomra, bár voltak olyan pillanatok, amikor fejben egy kicsit összezavarodtam, főleg egy-egy válogatott meccs után visszatérve. Hála istennek azonban, ezeken túl tudtam tenni magam, így elmondhatom, hogy néhány mérkőzéstől eltekintve, valóban szép szezont zárhattam.
- Tekintélyes az előnyünk a tabellán, ám a tavalyi tavasz után jogos lehet a kérdés: tekintélyes az előnyünk a tabellán?
+ Mindenesetre sokkal megnyugtatóbb, mint az a két pont, amivel tavaly ilyenkor plusszban rendelkeztünk. Az biztos, hogy nem szabad hátradőlnünk és elhinni, hogy már miénk az arany, mert azért hét pont nem behozhatatlan hátrány a többiek részéről. Nekünk úgy kell játszanunk a folytatásban, mintha ez az előny nem létezne, minden bajnokin küzdeni kell és a maximumot nyújtani. Tavasszal lesznek itthon nagy rangadók, amelyek számunkra azzal az előnnyel indulnak, hogy ezen a remek pályán érvényesíthetjük a saját, sokpasszos játékunkat.
- Befutott-e hozzád valamilyen konkrét ajánlat, van-e elképzelésed arról, hogy maradsz, vagy mész a télen?
+ Vannak lehetőségeim, természetesen szeretném magam kipróbálni még egyszer külföldön, leginkább Angilában. A Mesterrel egyzetettem, aki azt mondta, jobbnak látná, ha csak nyáron igazolnék el. Ha összejön egy külföldi szerződés, örülök neki, de ha nem, akkor sem keseredek el. Ebben az esetben nyáron távozom. Egy bajnoki arannyal a zsebemben...

More news