RAJT AZ UTÁNPÓTLÁSBAN

Leány U11: "Ebben a korosztályban a lányok technikájának fejlesztése az elsődleges"

Leány U11-es csapatunk vezetőedzőjével, Juhász Ritával beszélgettünk a korosztálynál folyó munkáról és a szezon céljairól.

Hányan alkotják a leány U11-es csapatot, mekkora kerettel dolgozhattok?

Jó létszámmal, 21 játékossal kezdtük a szezont. 2014-ben és 2015-ben született lányok alkotják ezt a nagyon fiatal keretet. Idén is az U11-es fiúk között versenyzünk a Bozsik-programban, jövőre pedig az U12-es leány regionális bajnokságban fogunk indulni. A szezonunk egyik célja, hogy egyénileg minél többet fejlődjenek a lányok és még jobban szeressék meg a labdarúgást.

Honnan érkeznek a játékosok ebbe a korosztályba és milyen tudással rendelkeznek?

Miután több éve foglalkozunk kiskorosztályokkal, az U11-ben már vannak saját nevelésű, képzett játékosaink. Szembetűnő a különbség azok között, akik régóta nálunk fociznak, és akik csak most jöttek és kezdték el velünk a munkát. Évről évre tapasztaljuk, hogy egyre ügyesebbek a felkerülő lányok, ami jelzi, a női foci fejlődik azáltal, hogy már egészen kiskorukban elkezdhetik a focit szervezett körülmények között. A lányoknak ma már sokkal jobb lehetőségeik vannak, meggyőződésem, hogy ez a fehérvári és hazai női labdarúgás fejlődésén is látszani fog.

Hány edzésetek van egy héten és mire figyeltek a legjobban ebben a korosztályban?

Egy héten három edzésünk van. Ebben a korosztályban a lányok technikájának fejlesztése az elsődleges, illetve az egyéni támadás-védekezést próbáljuk sokat gyakorolni. Kétévente úgy 10-12-en váltanak korosztályt, folyamatosan egyeztetünk a többi edzővel, min kell javítani, hogy a lehető legjobb állapotban adjuk tovább a lányokat.

Milyen versenyeken és tornákon indul a csapat?

Ebben a szezonban Bozsik-tornákon fogunk részt venni, ősszel és tavasszal is. Egy napon általában három meccset játszunk, 35x55-ös pályán, 6+1 létszámú csapatokkal, körmérkőzéses rendszerben. Saját rendezésű tornát is szervezünk, amire a régióból hívjuk meg a csapatokat. Múlt hétvégén egy színvonalas nemzetközi tornára is eljuthattunk a klub segítségével.

Mik a céljaitok erre a szezonra?

A legfontosabb, hogy akik jövőre fellépnek az U14-be, ott is helyt tudjanak állni. Szimán Bálinttal folyamatosan átbeszéljük, mik azok a dolgok, amikben fejlődni kell. A célom, hogy idén sok sikerélményt tudjunk biztosítani a lányoknak és nagy önbizalommal fejlődhessenek.

Author: Csik Tamás

Photo: fehervarfc.hu

More news