NŐI FOCI

Horváth Gábor: "Összességében jó idényünk volt, jövőre a dobogó a cél!"

Az NB II Nyugati csoportjának negyedik helyén végzett női csapatunk vezetőedzője értékelte a 2013-2014-es szezont.

Csupán két ponttal csúsztatok le a dobogóról, szép győzelmek és kellemetlen vereségek is jellemezték ezt a szezont. Hogyan láttad belülről, mennyire reális ez a helyezés?

Három mérkőzés után vettem át a csapatot ősszel, az első időszakban meg kellett ismernünk egymást, de azt mondhatom, hogy viszonylag gyorsan kialakult egy 15-16 fős mag, ami megfelelőnek mondható a jó eredmény eléréséhez ebben az osztályban. A téli felkészülésünk jól sikerült, tavasszal erősebbek voltunk a taktikai fegyelmet és a támadójátékot tekintve egyaránt, de hozzáteszem, hátul azért még voltak problémák. Az ősszel levont 4 pont nagyon hiányzik, hiszen azzal együtt bőven dobogósként zártunk volna, így a negyedik helyre értünk oda. Összességében jónak ítélem az idei szereplésünket.

Milyen változások várhatók nyáron, mi a célkitűzés jövőre?

Nagyjából egyben marad a csapat, néhányan ugyan más városba mennek tanulni, de továbbra is hajlanak arra, hogy nálunk játszanak. Így hétközben valószínűleg nem számolhatok velük, de a mérkőzéseken igen. Az U15-ös csapatból is jönnek fel, akik remek képességű játékosok, biztos, hogy erősítést jkelentenek majd. Bízom abban, hogy jövőre sikerül a dobogón végezni!

Ha név szerint kell említeni, kik azok, akikkel leginkább elégedett vagy?

Szeretném az egész csapatnak megköszönni a szezont, nagyon jól dolgoztak, mindenkivel elégedett voltam, de külön ki kell emelnem a kapusunk, Bódig Dorka, valamint Tagyi Vivien, Krár Edina és Kovács Zsuzsa teljesítményét, és a legtöbbet fejlődő játékost, Pataki Flórát.

Meddig lesznek még edzések idén, és mikor kezditek a felkészülést?

Június 9-ig még vannak foglalkozások, az új bajnokságra pedig előreláthatólag július közepén kezdjük a tréningeket.

Author: Acsai N. Ferenc

Photo: vidi.hu

More news