NŐI NB II NYUGATI CSOPORT

Hatgólos vármegyei rangadót nyert meg női csapatunk

Bár a vendégek szerezték meg a vezetést, a mieink remek második félidei játékkal megérdemelten nyertek 4-2-re a Dunaújváros ellen.

A női NB II Nyugati csoportjának 6. fordulójában csapatunk a vármegyei rivális Dunaújvárost fogadta hazai pályán. Andorka Péter vezetőedző a Kovács B. - Fábián, Zuggó, Tóth A., Gergics - Kovács L. - Horváth M., Szombati, Szabó B., Kozma R. - Németh N. kezdő tizenegyet küldte pályára.

Női NB II. Nyugati csoport, 2024-2025, Autumn season, 6th round

12 October Saturday

Fehérvár FC

4-2

Fehérvár FC Edzőközpont Székesfehérvár

Dunaújváros FC

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, a 11. percben Vojnity Nóra góljával megszerezték a vezetést. A mieinknek még az első játékrészben sikerült egyenlíteni, a 36. minutumban Kozma Réka jobb oldali szögletére Gergics Miléna érkezett és közelről a hálóba lőtt, így 1-1-el mentek félidőre a csapatok.

A fordulás után nagy elánnal jött ki csapatunk, és gyorsan sikerült is gólt szereznünk, az 50. percben Szabó Bernadett 20 méteres lövése talált utat a vendég kapu jobb oldalába. A 74. percben megszereztük harmadik gólunkat is, egy kontratámadás végén az érkező Csilléry Kata lőtt a hálóba (3-1). A 80. minutumban egy kapufáról kipattanó labdát Juhász Andrea fejelt a kapunkba, izgalmassá téve a végjátékot (3-2).

Csapatunk a hosszabbításban zárta le a meccset, a 93. percben Németh Noémivel szemben szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Szabó Bernadett lőtte a kapu bal oldalába (4-2). Női együttesünk fontos mérkőzést nyert meg és harmadik győzelmét aratta az idei bajnokságban.

"A mezőnyben uraltuk a játékot, sokszor túlságosan is túlbiztosítottuk az adott területeket, de ezen változtatva veszélyesebb támadásokat tudtunk vezetni. Ellenfelünk zártan védekezett, nagyon nehéz volt rést találni rajtuk. A második félidőben átlövésekkel próbálkoztunk, aminek meg is lett az eredménye. Mélységi beindulásainknak köszönhetően több beadásunk és szögletünk volt, utóbbiból is szereztünk gólt ma. Alázatosan futballoztak a lányok, és győzelemre éhesen jöttek ki a második félidőre. Sokat kell fejlődnünk az indokolatlan labdavesztéseknél, de a játék uralása mellett a technikai tudásunk is megfelelő a magabiztos játéképítéshez. Meg vagyok elégedve a csapat teljesítményével, edzésről edzésre fejlődünk, jó hangulat uralkodik az öltözőben. Ezek a sikerek is hozzájárulnak a közösség építéséhez. Jövő héten újabb edzések várnak ránk, majd a hét végén Tatabányán kell majd feltennünk a pontot a heti munkánkra" - nyilatkozta a lefújás után Andorka Péter vezetőedző honlapunknak.

Author: Óházy Bálint

Photo: fehervarfc.hu

More news