Hat Vidi-játékos is tagja az U14-es régiós leány válogatottnak

Székesfehérvár, azon belül a Vidi utánpótlás-központja adott otthont október 21-én az U14-es leány nyugati régió kiválasztójának, mely az U15-ös válogatott előszobája.

Három éve, az UEFA kezdeményezésére indította el az MLSZ azt a fajta kiválasztást a leány utánpótlásban, amely elősegíti, hogy a fiatalok az U17-es nemzeti csapatba kerülés előtt is szerezzenek nemzetközi rutint. 
A kiválasztás regionálisan működik, Magyarország négy régióra lett felosztva (Kelet, Nyugat, Dél, és Közép). Minden régiónak két-két szövetségi edzője van. 

A válogatási folyamat havonta egy összetartásból áll, szerdán rendezték a harmadik kört, a negyedikre pedig majd novemberben kerül sor. A végére régiónként 16+2-en maradnak. Jövő nyáron a négy régió egymással csap össze, amelyet az U15-ös leány válogatott szövetségi edzője is figyelemmel követ, innen fognak kikerülni az említett korosztályos csapat tagjai. 

A kezdeti 50 játékosból az október 21-ei harmadik fordulóra már csak 25-en maradtak. A délelőtti edzést egy meccs követte, a nyugati régiós válogatott a Vidi U16-os lány csapatával mérkőzött meg. 

Kiváló rendezőnek bizonyult a MOL Fehérvár FC, Kiss László, női szakágvezető mellett a női korosztályos válogatottaktól érkező Schumi Dorottya és Csorbai Nikolett is maximálisan elégedettek voltak a helyszínnel. 
A Vidi nem csak rendezőként volt érintett, U14-es és U16-os csapatainkból hat kiválóságunk is tagja a régiós válogatottnak: Kovács Borbála, Hegyi Luca, Csanádi Kata, Hajdú Petra, Kovács Liza és Zuggó Boglárka már az első forduló óta benne vannak a programban, bízunk benne, hogy az utolsó forduló végén is erősítik majd a nyugati régió válogatottját, azt követően pedig reméljük, az U15-ös nemzeti csapatban is képviselik klubunkat!

 

Author: Hermann Dorottya

Photo: molfehervarfc.hu / Szimán Bálint

More news