UTÁNPÓTLÁS

Feljutóként a tabella élén U21-es csapatunk

Csucsánszky Zoltán együttese hat forduló elteltével veretlenül vezeti a bajnokságot. A hétvégi, Ferencváros elleni összecsapás előtt a vezetőedzőt kérdeztük a remek szezonkezdetről. 

Hat meccs, négy győzelem, két döntetlen, első hely a tabellán. Meglepődtél a rajton?

Feljutó csapatként a tisztességes helytállás a célunk ebben a szezonban. Éppen ezért természetesen kellemes meglepetés az eddigi szereplésünk, és nem csak az első hely okán, hanem a mutatott játék miatt is. Örülünk, de azt is tudjuk, ez a kép még nem teljesen reális, hiszen nagyon a bajnokság elején járunk. Mindenkivel szemben partiban tudtunk lenni, sőt, eddig mindig akadt 2-3 olyan játékos, aki átlagon felül teljesített és eldöntötte az aktuális mérkőzést. Biztos, hogy lesz kevésbé sikeres időszakunk is, de az eddig mutatott hozzáállással maximálisan elégedett lehetek. 

Tavaly megnyertétek az U19-es II. osztályú bajnokságot, így indulhattatok idén az U21-ben. A mostani csapat mennyiben épül arra a gárdára?

A keret 90 százalékát a tavalyi másodosztályú bajnokcsapat adja az együttesnek. Egy-egy játékost kapunk a Vidi II-től azok közül, akik nem férnek be a soros NB III-as bajnoki meccsre nevezett 18-as keretbe. Azért is értékesek az eredményeink, mert korosztálybeli hátránnyal indultunk: '94-es, '95-ös, sőt '96-os születésű játékosaink vannak, míg a többiek inkább a '93-as, '94-es korosztályt játszatják.

A 17 éves Sejben Viktor és a 18 éves Havasi Dániel tavaly két külön korosztályban lettek gólkirályok, idén együtt alkotják a támadószekciót és a csapat 12 góljából 7-et ők szereztek. Csodafegyverek? 

Nagy értékek vannak ebben a csapatban, ők is közéjük tartoznak. Mindkettőnek mások az erényei, Havasi Dani egy tipikus center, aki rendkívül gólérzékeny, mindig tudja, melyik helyzetben hol kell feltűnni, Viktor pedig inkább a szélről indulva veszélyes, hihetetlen sebességgel és játék intelligenciával megáldva. Tökéletesen kiegészítik egymást, de nem szabad a többieket sem elfelejteni, az ő eredményességükhöz a csapat jó játéka szükséges.

A hétvégén a Ferencvárost fogadjátok, akik, elég szokatlan módon, sereghajtók jelenleg, a papírformát tekintve tehát a Vidi az esélyes. Mit vársz a találkozótól?

A helyezések most még nem mérvadóak, a Fradi ellen pedig bármikor és bármilyen szinten élmény játszani. Ebben a korban a napi forma még ingadozó, úgyhogy sokat számít majd, hogy mentálisan hogy tudunk felkészülni a találkozóra. Valóban mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de sokszor ez a legnehezebb helyzet. Mindent meg fogunk tenni az újabb jó eredményért, szeretnénk folytatni az eddigi sorozatunkat!

Author: Acsai N. Ferenc

Photo: vidi.hu

More news