Fantasztikus győzelem az ETO II otthonában

Augusztus 20-a után újra idegenben nyert az NB II-es csapat.

A Fradi II ellen nem, a Győr II ellen elég volt a győzelemhez az idegenben szerzett három gól. A második bajnoki siker nem ünnepnapon, csak egy "mezei" vasárnapon született, de nagyon reméljük, hogy a következőre nem kell sokat várnunk. Babos Barnabás duplázott, Máté János tizenegyesből szerzett gólt. A Győr II vezetett, mi kilenc perc alatt három góllal fordítottunk, a második félidőben pedig hiába kapaszkodott a hazai csapat, csak egy gólra futotta az erejéből. A lefújás után a Puskás Akadémia alapítója, Orbán Viktor és a szakmai igazgató, Gellei Imre az öltözőben gratulált a csapatnak.

Nem elég, hogy Király Patrik gyomorrontás miatt kihagyta a Győr II elleni alsóházi presztízsmeccset, a mérkőzés napján Orbán Gáspár is belázasodott. Ebben a "vészhelyzetben" a kieső helyen álló együttesünk idegenben győzött, annak ellenére is, hogy csupán 15 játékost tudott a csapatba nevezni Hartyáni Gábor. Pedig nem úgy indult a meccs, hogy lesz mit ünnepelnünk. A 25. percben a Győr II szerzett vezetést a román Onisor-Mihai Nicorec révén. Az idegenlégiós találata egy szöglet utáni kavarodás után született: a védők nem tudtak felszabadítani, a labda a győri középpályás elé került, aki körülbelül 20 méterről laposan, a lábak között lőtt a bal alsó sarokba. Pajovics kapus mozdulni sem tudott. Ami ezután következett, az minden képzeletünket felülmúlta! Kilenc perc alatt szerzett három góllal állva hagyta ellenfelét a Hartyáni-csapat. A kapott gól után egy perccel a 16-oson belül a hazai védők szabálytalankodtak Babossal, a jogos büntetőt Máté János váltotta gólra a jobb alsó sarkos lövésével. A 31. percben Papucsek Barna fejjel készítette le a labdát Szolnoki Rolandnak, aki kapura durrantott, a kapusról kipattanó labdára Babos Barnabás érkezett elsőként és a jobb alsó sarokba lőtt. Négy perc múlva Balog Gergő ugratta ki Babos Barnabást, aki szép cselekkel tört előre, végül 10 méterről lőtt a kapu bal oldalába, 1-3!

A szünet után a hazai "negyvennyolcas", azaz Varga Tamás a 62. percben szépített. Saját térfelünkön vesztettünk labdát, Varga megragadta a lehetőséget, elindult a kapu irányába, még Pajovicsot is kicselezte, majd megszerezte a győriek második gólját. A hátralevő szűk fél órában csapatunk derekasan küzdött, okosan védekezett, biztosan tartotta az eredményt, ami a találkozó végéig nem is változott.

(forrás: pfla.hu)

:
"A srácok nagyon megdolgoztak ezért a győzelemért. Szerencsére a Győr gólja nem fogta meg a csapatunkat, és 1 percen belül sikerült egyenlítenünk, sőt ezt követően 8 perc alatt újabb két gólt szereztünk. A második félidőben jól védekeztünk, sőt egy-két veszélyesebb kontránk is volt. Nagyon értékes ez a győzelem, hiszen egy rivális otthonából hoztuk el a 3 bajnoki pontot. Elégedett vagyok a csapat teljesítményével, és ezúttal az eredménnyel is."

Author: Wéninger Ákos

More news